Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Έπεσε η αυλαία στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 Έπεσε η αυλαία στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους  

Μια σημαντική εφηβική ταινία με έντονο κοινωνικό πρόσημο, η Αντιγόνη της Sophie Deraspe από τον Καναδά, μια σύγχρονη αλληγορία της Αντιγόνης του Σοφοκλή, απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του 23ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, που φέτος διοργανώθηκε πρώτη φορά διαδικτυακά. Με την απονομή των βραβείων σε όλες τις κατηγορίες και των ειδικών μνειών έπεσε η αυλαία του Φεστιβάλ. Αναλυτικά τα

βραβεία του Φεστιβάλ, όπως και τα βραβεία της 20ής Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Το φετινό Φεστιβάλ Ολυμπίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία με sold-out προβολές, όχι μόνο στις μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες των διαγωνιστικών του προγραμμάτων, αλλά και σε αφιερώματα όπως αυτό στον σπουδαίο Τζάνι Ροντάρι. Η μεγάλη απήχηση του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα απέδειξε τη μεγάλη δίψα του κόσμου για τον παιδικό και εφηβικό κινηματογράφο, κι έδωσε ιδέες και για μελλοντική εξακτίνωσή του, ακόμα και όταν θα επανέλθει με το καλό στον φυσικό του χώρο: τις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Diastixo.gr