Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 21/12 - 27/12 2020

  




Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον

Δευτέρα, 21/12 στις 23:00








Η θεατρική παρουσία του Δήμου Αβδελιώδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογρα­φίας, «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτι­κά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξί­δι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη. 










Αϊνστάιν και Χόκινγκ (Επ. 1/2)

Τρίτη, 22/12 στις 23:00








Ό Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν δύο από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα. Μέσα από το έργο τους έδωσαν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της φυσικής για τον χρόνο, τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανό­μαστε το σύμπαν.










Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 23/12 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα. 










Tungsten

Τετάρτη, 23/12 στις 00:00








Eλληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γεωργόπουλου, με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπου­λο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη (2011). Η πλοκή εξελίσσεται μια καλοκαιρινή μέρα στην Αθήνα. Ένας ελεγκτής εισιτηρίων έχει πολλά χρέη και προβλήματα με την οικογένειά του. Δύο έφηβοι φίλοι τρι­γυρνούν στην πόλη έχοντας κρυμμένο στην τσάντα τους ένα περίστροφο. Ένα στέλεχος εταιρείας συμπεριφέρεται βίαια στη σύντροφό του. Οι τρεις ιστορίες θα συναντη­θούν μεταξύ τους και στο τέλος ο καθένας δε θα αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.










Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων

Πέμπτη, 24/12 στις 20:00 & Παρασκευή 25/12 στις 19:00








Η ιστορικός Λούσι Γουόρσλεϊ εξετάζει τη γεμάτη εκπλή­ξεις ιστορία που κρύβεται πίσω από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Από παγανιστικές τελετές μέχρι χριστιανικές συγκρούσεις και από γαλλικούς χορούς μέχρι τον Α΄ Πα­γκόσμιο Πόλεμο, τα κάλαντα ενσωματώνουν και αντανα­κλούν μέρος της ιστορίας μας.










Αφιέρωμα στο Εθνικό Θέατρο: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Πέμπτη, 24/12 στις 21:00 & Παρασκευή 25/12 στις 15:00








Προβολή του έργου «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οι­κονόμου. Ερμηνεύουν οι: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χριστίνα Μαξούρη, Στέλλα Αντύπα, Πάρις Θωμόπουλος κ.α. Ο Ε­μπενέζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Νιώθει τουλάχιστον… αμήχανα με τις γιορτές και τις σχόλες. Τη φετινή παραμονή Χρι­στουγέννων, όμως, αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πί­στευε για τη ζωή του και για τους ανθρώπους γύρω του.














Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Πέμπτη, 24/12 στις 23:00







Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον Ντέι­βιντ Φόστερ και τον Ιταλό τενόρο Αντρέα Μποτσέλι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και επικεντρώνεται στην οικογενειακή σημασία της παράδοσης των Χριστουγέννων, στην αγάπη και τη συντροφικότητα.









Η Παιδική Ηλικία του Χριστού-Ορατόριο

Παρασκευή, 25/12 στις 20:00




Το ορατόριο Ιερή Τριλογία του Έκτορα Μπερλιόζ, ένα με­γαλειώδες έργο σταθμός στην ιστορία της θρησκευτικής μουσικής. Η ερμηνεία από την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλί­ας και τη χορωδία της Γαλλικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύ­θυνση του Τζέιμς Κόνλον στη μνήμη του Κολίν Ντέιβις. Πραγματοποιήθηκε στη βασιλική του Σαιν-Ντενί στο Παρί­σι στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σαιν-Ντενί .













Καλά Χριστούγεννα

Παρασκευή,  25/12 στις 22:00





Γαλλο-γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Κριστιάν Κα­ριόν με τους: Ντάνιελ Μπριλ, Γκιγιόμ Κανέ, Νταϊάν Κρού­γκερ (2005). Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1914 και με αφορμή τη μουσική που ακούγεται μέσα από κάποια χαρακώματα, οι τρεις αρχηγοί των γερμανικών, γαλλικών και βρετανικών στρατευμάτων αρχικά και αργότερα το σύ­νολο των στρατιωτών, έρχονται σε επαφή και αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων.













Φιόντορ Ντοστογιέφσκι Σάββατο, 26/12 στις 22:00




Δραματική σειρά οκτώ επεισοδίων, ρωσικής παραγωγής, που βασίζεται στην ζωή του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.










IDA

Σάββατο, 26/12 στις 23:00








Πολωνική ταινία σε σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι με τους: Αγκάτα Τρεμπουσόφσκα, Αγκάτα Κουλέζα, Νταβίντ Όγκροντνικ (2013). Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά, λίγο προτού δώσει τους όρκους της, τη μόνη ζω­ντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τά­φου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.










Ο Σκιέρ

Κυριακή, 27/12 στις 17:30








Νεανική ταινία του Φερεϊντούν Ναχάφι με τους Άβα Ντα­ρουά, Αμίρ Ρέζα Φαραμάρζι, Σαχαμποντίν Ταμπαταμπάι (Ιράν, 2018). Μια αντιλόπη βρίσκει καταφύγιο σε ένα χωριό. Οι χωριανοί θέλουν να τη σκοτώσουν και να την προσφέ­ρουν ως θυσία. Ο Τζούλι, ένα μικρό αγόρι, πρέπει να προλά­βει να τη σώσει πριν ξεκινήσει ο αγώνας σκι το απόγευμα.












Όπερα: Ντον Πασκουάλε

Κυριακή,  27/12 στις 22:00




Κωμική όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέτι σε λιμπρέτο του Τζοβάνι Ρουφίνι και μουσική διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι από το Φεστιβάλ της Ραβέννας.






Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση: 

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/