Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Super League: Επιστροφή στη δράση με ντέρμπι «αιωνίων», Ατρόμητος – Απόλλων και Λαμία- Αστέρας τα άλλα δύο ματς

  

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Στις 19:30 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι αιωνίων…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία θέλει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θα αγωνιστεί  χωρίς τους Χασάν και Ελ Αραμπί που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, τον τραυματία Βαλμπουενά, τους ανέτοιμους Χολέμπας, Βινάγκρε, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Παπαδόπουλος, Μπρούνο.
Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς είναι οι νέοι «πονοκέφαλοι» για τον Πέδρο Μαρτίνς και είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν να παίξουν απόψε.

Στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής, ο Πορτογάλος προπονητής είδε τον Μπρούμα να αποχωρεί με «τσιμπήματα» στον τετρακέφαλο.

Ο παίκτης αμέσως ξεκίνησε θεραποευτική αγωγηή για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και ο Μαρτίνς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Οι ενοχλήσεις σήμερα το πρωί έγιναν εντονότερες και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι στη διάθεση του προπονητή του. Είναι όμως σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει…

Ωστόσο ο Μαρτίνς είδε έναν ακόμα μεσοεπιθετικό του να χτυπάει την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς συγκρούστηκε με τον Μπα σε μια διεκδίκησή τους, με αποτέλεσμα να πέσει στο χορτάρι κρατώντας το κεφάλι του και σφαδάζοντας από τους πόνους.

Το χτύπημα από τον Μπα προκάλεσε πληγή στο κεφάλι του Σέρβου, ο οποίος έχει μπαντάρει το κεφάλι του, αλλά η εκτίμηση είναι πως τελικά θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Η απουσία του Γάλλου ανοίγει χώρο για την επιστροφή του φορμαρισμένου  Κώστα Φορτούνη.

Την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελούν οι: Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Πέπε, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Τσέλιος, Τιάγκο Σίλβα, Λοβέρα, Φορτούνης, Σουντανί και Κάιπερς.

Όσον αφορά τους «πράσινους» του Λάζλο Μπόλονι, οι οποίοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα, θα αγωνιστούν απέναντι στους «ερυθρόλευκους» χωρίς τους Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδη, Μπεκ, Αντονίτο που έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ εκτός για δεύτερο σερί ματς έμεινε και ο Μπουζούκης.

Ο μεσοεπιθετικός από την Πρέβεζα σ’ αυτή τη φάση φαίνεται πως δεν υπολογίζεται στην «πρώτη γραμμή» των πλάνων του Ρουμάνου τεχνικού. Και μένει να φανεί αν θα μονιμοποιηθεί όλο αυτό και τις υπόλοιπες ημέρες.

Την αποστολή αποτελούν  οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Σερπέζης, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Μακέντα, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Στο Περιστέρι

Νωρίτερα στις 17:15 στο Περιστέρι ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι  θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα της Ριζούπολης, με μόλις μία απουσία αυτή του τραυματία Μουνίθ.

Στον αντίποδα το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου, το οποίο επιζητά τη νίκη προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, θα αντιμετωπίσει την ομάδα των δυτικών προαστίων χωρίς τον τραυματία Τσιλούλη που τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού.

Αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Σλίβκα, ο Χουχούμης έπειτα από καιρό αλλά και ο Κιτόκο για πρώτη φορά.

Στο «Αθανάσιος Διάκος»

Στην αναμέτρηση με την οποία ανοίγει το πρόγραμμα στις 15:00 η Λαμία υποδέχεται στο «Αθανάσιος Διάκος» τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που είναι ουραγός στην βαθμολογία, θα αγωνιστεί απέναντι στους Αρκάδες δίχως τους τραυματίες Βύντρα, Χατζηστραβό, αλλά και τους Βιγιάλμπα, Τζανετόπουλο, Προβυδάκη, Μπιανκόνι που έμειναν εκτός αποστολής. Επιστρέφουν Βασιλακάκης και Παλαβαντισβίλι.

Η  ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που στοχεύει στην δεύτερη της νίκη εκτός έδρας, θα αγωνιστεί χωρίς τον Λουίς Φερνάντεθ. Στα θετικά για τους Αρκάδες η επιστροφή στην αποστολή του Άλβαρες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μία ημέρα αργότερα, στη Ριζούπολη και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω έργων βελτίωσης του χλοοτάπητα, η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Λάρισα (22/11, 15:00) κι ενώ ακολουθεί το ματς με τη Ζόρια για το Europa League. Ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση, ΠΑΟΚ, περιμένει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (21/11, 19:30) προτού επικεντρωθεί στο ματς με την PSV στην Ολλανδία.

Κατά τα άλλα, ο συμπρωτοπόρος Άρης έχει επικίνδυνη αποστολή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό που θα έχει και πάλι τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο του. Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής πέφτει το βράδυ της Δευτέρας στο Πανθεσσαλικό (23/11, 19:30), με τον εξαιρετικό Βόλο να κοντράρεται με τον ντεφορμέ αλλά πάντα επικίνδυνο ΟΦΗ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

15:00 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία - Αστέρας Τρίπολης
17:15 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός


Κυριακή 22 Νοεμβρίου

15:00 «Γεώργιος Καμάρας», ΑΕΚ - Λάρισα
17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός - Άρης
19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

19:30 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος - ΟΦΗ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

6

14 - 1

16

2

Άρης

6

9 - 3

16

3

ΠΑΟΚ

7

12 - 4

15

4

ΑΕΚ

6

9 - 3

13

5

Βόλος  ΝΠΣ

7

8 - 5

12

6

Ατρόμητος Αθηνων

8

7 - 11

11

7

Αστέρας Τριπολης

6

6 - 6

10

8

ΠΑΣ Γιάννινα

8

9 - 9

9

9

Παναθηναϊκός

8

7 - 7

9

10

ΟΦΗ

8

8 - 14

6

11

ΑΕ Λ.

6

5 - 8

5

12

Παναιτωλικός

8

3 - 11

4

13

Απόλλων Σμυρνης

6

3 - 9

3

14

ΠΑΣ.Λαμία

6

3 - 12

1