Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Δεν τον λύγισαν απουσίες και «πράσινοι»

 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Δεν τον λύγισαν απουσίες και «πράσινοι» 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τα σοβαρά του προβλήματα και να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό που στην επανάληψη είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει

Πάντα ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Έτσι και αυτό είχε τη σημασία του για τους δύο αντιπάλους. Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους ήθελαν να δώσουν μία απάντηση για τις κακές εμφανίσεις και οι "ερυθρόλευκοι" από την άλλη ήθελαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Φορτούνη στο 21' με το οποίο έσπασε και η γκίνια των πρώτων ημιχρόνων που ήθελε τον Ολυμπιακό να μη σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός αφού πέρασε πολύ δύσκολα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη πήρε θάρρος και είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Ο Ολυμπιακός έχοντας να διαχειριστεί πολλές απώλειες ποδοσφαιριστών μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Οι "ερυθρόλευκοι" από το πρώτο λεπτό βγήκαν ψηλά και πίεσαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη πάσα. Ήταν τόσο ασφυκτική η πίεση τους που οι παίκτες του Μπόλονι δεν κατάφερναν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και να βγουν πέρα από τα είκοσι μέτρα από την περιοχή τους. Στο 12' ένα λάθος του Διούδη λίγο έλλειψε να αποβεί μοιραίο, αλλά πρόλαβε πριν πλασάρει ο Φορτούνης. Ο Ολυμπιακός είχε "πνίξει" τον Παναθηναϊκό με ένα πρέσινγκ που δεν του άφηνε χώρο ούτε να αναπνεύσει. Ο Φορτούνης ήταν αυτός που κινούνταν ως "εννιάρι" με τον Μασούρα να παίζει αριστερά και τον Ραντζέλοβιτς δεξιά.

Καμαρά και Μπουχαλάκης επίσης έβγαζαν τρομερή πίεση ψηλά μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους "πράσινους", ενώ πολύ καλό ματς έκαναν και οι δύο μπακ Ραφίνια, Ντρέγκερ. Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 21' με τον Εμβιλά να βγάζει μία διαγώνια μπαλιά αριστερά, στον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία παράλληλη μπαλιά, ο Μασούρας σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη, αλλά το έκανε στην επαναφορά ο Φορτούνης κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν και στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στον Παναθηναϊκό για να μπορέσει να τον βγάλει από την περιοχή του. Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το διάστημα βγήκαν πιο μπροστά, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Κουρμπέλη από ένα κόρνερ δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά κυριαρχούσε στο γήπεδο, αλλά ήταν ολοφάνερη η έλλειψη καθαρόαιμου επιθετικού. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού να μην αλλάζει.

 Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε την ίδια ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχαν την ίδια ένταση. Ο Πορτογάλος τους ζητούσε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, αλλά κάτι τέτοιο φάνταζε δύσκολο, διότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειχναν αν έχουν μείνει από δυνάμεις. Αντίθετα εντελώς διαφορετική ήταν η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Μπόλονι έφερε ψηλά τις γραμμές της και πίεσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού από την πλευρά τους είχαν ενέργεια και έβγαζαν πίεση.

 Ο Ολυμπιακός έχανε μέτρα στο γήπεδο και δεν έδειχνε τη διάθεση να βγει στην επίθεση. Όσο περνούσε η ώρα οι "πράσινοι" πίστευαν όλο και περισσότερο ότι κάτι μπορούν να πάρουν από το ματς. Στο 56' είχαν ευκαιρία με τον Μαουρίσιο και στο 59' με τον Χατζηγιοβάνη χτύπησε κι άλλο καμπανάκι για τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά περισσότερο ήθελε να παίξει με το χρόνο παρά να ψάξει ένα γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός δεν αισθανόταν να απειλείται από τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να παίρνει θάρρος και να πιέζει. Από το 70' και μετά οι "πράσινοι" περιόρισαν αρκετά τον Ολυμπιακό και στο 77' έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μακέντα. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στη δύναμη με τα μαρκαρίσματα να δίνουν και να παίρνουν και ο φανερά κουρασμένος Ολυμπιακός απλά ήθελε να περάσει η ώρα και να κρατήσει το 1-0 κάτι που έγινε και πήρε μία μεγάλη νίκη δεδομένων και των συνθηκών που διεξήχθη το ματς.

 

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά (78' Πέπε), Μασούρας (86' Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (66' Σουντανί), Φορτούνης (87' Ανδρούτσος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκενφελντ (46' Αλεξανδρόπουλος), Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουανκάρ (46' Σαβιέρ, 90+1 Μολό), Χατζηγιοβάνης (64' Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.