Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον χαμό του Μαραντόνα

 Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τον χαμό του Μαραντόνα

 Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε εθνικό πένθος για τρεις μέρες στην χώρα λόγω του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα στον πλανήτη και όλος ο κόσμος πενθεί τον χαμό του «θεού» του ποδοσφαίρου.

Στην Αργεντινή ήδη οι σημαίες κυματίζουν μεσίστια και ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες που ήταν προσωπικός φίλος με τον Μαραντόνα, κήρυξε τρεις μέρες εθνικού πένθους προς τιμήν του γίγαντα Ντιέγκο.

«Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους. Σε ευχαριστούμε που υπήρχες, Ντιέγκο. Θα μας λείψεις για όλη μας τη ζωή», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Αργεντινής.

Ήδη αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι αλλάζουν το πρόγραμμά τους, το οποίο θα προσαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στις μαγικές στιγμές που χάρισε ο Μαραντόνα.

 Όλη η Αργεντινή έχει «μουδιάσει» στο άκουσμα της είδησης, με την κυβέρνηση απλώς να κάνει το αυτονόητο, ανακοινώνοντας τις τρεις μέρες εθνικού πένθους.

Πλέον, αυτό που απομένει να ανακοινωθεί είναι η ημερομηνία της κηδείας του και το σχέδιο της αστυνομίας, καθώς παρά το «lockdown», οι θαυμαστές του Μαραντόνα έχουν ανακοινώσει ότι θα τον αποχαιρετήσουν από κοντά.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφτασε ως τα αυτιά του έτερου «ιερού τέρατος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, του Πελέ ο οποίος - ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος και παρεξηγήσεις για το ποιός είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών - έσπευσε να αποχαιρετίσει τον μεγάλο Αργεντινό.

Ο «Βασιλιάς του ποδοσφαίρου» εξέφρασε την οδύνη του για τον χαμό του «πίμπε ντ' όρο» λέγοντας «είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό».

Την είδηση της απώλειας του "Ντιεγκίτο" του "Πίμπε Ντ'Όρο" (Χρυσού Παιδιού) την μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα της πατρίδας του "Clarin" το απόγευμα της Τετάρτης (25/11) και την αναδημοσίευσαν όλα σχεδόν τα αθλητικά μέσα του πλανήτη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάστιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες", είχε πρόβλημα αναπνευστικό.

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Με τον Μαραντόνα ήταν μαζί η κόρη του Ντάλμα".

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ.

Ο σπουδαίος Αργεντινός άσος του παρελθόντος υπέστη προ ολίγων ημερών αιμορραγία στον εγκέφαλο, ύστερα από αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε.

Το χειρουργείο που έκανε στέφθηκε με επιτυχία και μάλιστα έπειτα από λίγες ημέρες πήρε και εξιτήριο. 

Ωστόσο σύμφωνα με διεθνή Μέσα τις τελευταίες ώρες αντιμετώπισε πολύ σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να εκπνεύσει στο σπίτι, του προαστείου Σαν Αντρές, στην πόλη Τίγκρε, όπου είχε μεταφερθεί μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Δεκάδες ασθενοφόρα, μεταφέροντας ιατρικό προσωπικό, έσπευσαν επί τόπου αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανάνηψη του.