Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

.Γαλλία: Εγραψε ως αιτιολογία σε χαρτί «πάω να σπάσω τα μούτρα κάποιου» και έσπασε την καραντίνα

 

Ο 39χρονος άνδρας εντοπίστηκε κρυμμένος πίσω από ένα αυτοκίνητο, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν μεθυσμένος.

Ο άνδρας, κάτοικος της περιοχής της Βρετάνης στην βορειοδυτική Γαλλία, «έσπασε» την καραντίνα για ένα λόγο που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «αρκετά καλός»: Να πάει να «σπάσει τα μούτρα» κάποιου.

Μάλιστα, αυτή ήταν ακριβώς και η αιτιολόγηση που αναγραφόταν στο ειδικό χαρτί που είχε φροντίσει να έχει μαζί του, στο οποίο είχε γράψει επί λέξει:

«Πάω να σπάσω τα μούτρα ενός τύπου. Αυτή είναι η δικαιολογία μου, και είναι καλή».

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν του εξήγησαν πως, δυστυχώς, η δικαιολογία του δεν επρόκειτο για «καλή»  και ότι θα έπρεπε να κρατηθεί στο τμήμα για ένα βράδυ.

Η αστυνομία απέσπασε από τον άνδρα ένα σουγιά, τον οποίο ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έφερε τυχαία και δεν είχε καμία σχέση με τον λόγο για τον οποίο βγήκε από το σπίτι του.

Στον 39χρονο επεβλήθη πρόστιμο 135 ευρώ για την παραβίαση του lockdown, καθώς και πρόστιμο 150 επιπλέον ευρώ για το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος σε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας κατέβαλε έντονη προσπάθεια να πείσει τις αρχές πως ήταν καθ’ όλα νόμιμος, επιμένοντας πως βρισκόταν σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία, ο κάθε πολίτης δικαιούται απουσία 1 ώρας από το σπίτι του με την δικαιολογία της σωματικής άσκησης, ενώ δεν επιτρέπεται να κινηθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη από αυτήν του ενός χιλιομέτρου από τον τόπο κατοικίας του.

 CNN