Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ήττα με αγγλική «πολιορκία» και αμφισβητούμενο γκολ

 Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ήττα με αγγλική «πολιορκία» και αμφισβητούμενο γκολ 

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 0-1 από την Μάντσεστερ Σίτι, εξαιτίας ενός γκολ που αμφισβητείται έντονα για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης (Γκουντογκάν σε Ντρέγκερ), αλλά σε όλη τη διάρκεια του ματς είχε παθητικό ρόλο και δεν έδειξε καθόλου ανταγωνιστικός. Η πρώτη του τελική σημειώθηκε στο 88’.

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην αγγλική «πολιορκία»… Ναι μεν μπήκε ένα αμφισβητούμενο γκολ, το οποίο έκρινε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη με νικήτρια την Μάντσεστερ Σίτι (0-1), αλλά η γενικότερη παρουσία

των «ερυθρολεύκων» ήταν παθητική, έχοντας την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 88’ με τον Φορτούνη. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, ωστόσο, έπεσαν πάνω στον Σα που σε ακόμη ένα ματς φώναξε βροντερό «παρών». Φυσικά και υπάρχουν ελαφρυντικά για την εικόνα του Ολυμπιακού πέρα από το πασιφανές διαιτητικό λάθος, καθώς η Σίτι δεν είχε μόνο τον Ντε Μπρόινε από τους βασικούς της ποδοσφαιριστές στο Φάληρο, ενώ από τον Ολυμπιακό απουσίαζαν οι Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Χολέμπας, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα και έπαιζε δίχως επιθετικό.

 Αναγκαστικά μετά το κρούσμα κορονοϊού στον Ραντζέλοβιτς, ο Πέδρο Μαρτίνς δίχως να έχει άλλες επιλογές, πήγε σε ένα σχήμα που δεν το συνηθίζει. Επέλεξε το 3-4-3 που μετατρεπόταν σε 5-4-1, με τους Σεμέδο, Μπα και Σισέ να βρίσκονται μπροστά από τον Σα. Ο Ντρέγκερ ήταν δεξιά και ο Ραφίνια πέρασε σε ρόλο αριστερού μπακ, αφού πρώτα του έγιναν ενέσεις για να καταφέρει να ξεπεράσει τους πόνους στον αστράγαλο. Στα χαφ προτιμήθηκαν οι Εμβιλά και Πέπε, με τον Μπουχαλάκη να μένει στον πάγκο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Μασούρας, στο αριστερό ο Καμαρά και στην κορυφή ο Φορτούνης.

 

Τίποτα απολύτως δεν είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι. Ο Φορτούνης ήταν απομονωμένος μπροστά, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται να γυρίζει πίσω για να παίρνει την μπάλα και να «χτίζει» εκείνος επιθέσεις. Η Σίτι από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν το απόλυτο «αφεντικό». Φουλ… πολιορκία στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τέσσερις φάσεις για γκολ στο πρώτο τέταρτο με τα σουτ των Ρόντρι (3’), Φόντεν (9’), Ζεσούς (11’) και Φόντεν (15’). Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν μετά το 20’ να κρατήσουν τους Άγγλους μακριά από την περιοχή τους, το κατάφεραν για μερικά λεπτά, αλλά ήρθε στο 31’ ένα τετ α τετ του Ζεσούς που απεσώβησε ο Σα για να σημάνει ξανά συναγερμός στην κόκκινη άμυνα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 36’ με τον Φόντεν έπειτα από έξοχο τακουνάκι του Στέρλινγκ, αλλά σε μία φάση που ο Γκουντογκάν φαίνεται ότι στο ξεκίνημα έχει χρησιμοποιήσει τον αγκώνα του (έστω και κατά λάθος) και έχει χτυπήσει τον Ντρέγκερ. Ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», ενώ ούτε και από το VAR έγινε κάποια «ενόχληση» προς τον Μάσα. Η Σίτι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Στέρλινγκ (44’, 45+1’) για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Σα είχε έξοχες «απαντήσεις», στέλνοντας τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν λίγο πιο επιθετικός, έστω να κρατούσε περισσότερο την Σίτι μακριά από την περιοχή του, αλλά αν εξαιαρεθεί το πρώτο πεντάλεπτο και το τελευταίο πεντάλεπτο, κατά τ’ άλλα εμφάνισε συμπτώματα μίας ομάδας που δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική. Ο Σα σε αρκετές περιπτώσεις «καθάρισε» φάσεις και κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό στο να διεκδικούσε κάτι και λίγο έλειψε να το καταφέρει με τον Φορτούνη στο 88’ που ήταν η πρώτη τελική. Η Σίτι όμως έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για να φύγει με μεγαλύτερο σκορ. Όπως και να ‘χει, η ήττα δεν είναι καταστροφική για τον Ολυμπιακό, καθώς εξ αρχής ο «τελικός» για τους Πειραιώτες είναι την 1η Δεκεμβρίου στην Μασσαλία κόντρα στην Μαρσέιγ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Μπα, Σεμέδο, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Ραφίνια, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Μπερνάντο Σίλβα, Ζεσούς (78’ Αγκουέρο).