Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Καιρός: “Πνίγηκαν” Στερεά και Πελοπόννησος

  

Τα “δόντια “του εξακολουθεί να δείχνει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στο “μάτι” της κακοκαιρίας βρέθηκαν περιοχές της Δυτικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου.

Καθώς ο καιρός θυμίζει κάπως τον Ιανό, τα προβλήματα αυτή τη φορά είναι, ευτυχώς, ηπιότερα. Ωστόσο, πάλι πλημμύρισαν περιοχές, όπως το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος και η Πάτρα. Μάλιστα, στην ορεινή Ναυπακτία το ύψος της βροχής έφτασε τα 86 χιλιοστά.

Ο καιρός δεν… χαρίστηκε ούτε στην Πάτρα, όπου σε “ποτάμι” μετατράπηκε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου αλλά και η Γεροκωστοπούλου μετά την δυνατή νεροποντή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29.08.2020).

Το μπουρίνι μόλις λίγων λεπτών ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα συσσώρευσης των υδάτων, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να πλημμυρίσουν. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το φρεάτιο της ΔΕΑΥΠ στην συμβολή της Ρήγα Φεραίου και της Γεροκωστοπούλου δεν μπόρεσε να απορροφήσει τα νερά, με τους καταστηματάρχες να γίνονται… στο ίδιο έργο θεατές.

daily_rain

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία πλήττει ιδιαιτέρως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29.09.2020), τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (29.09.2020) με τοπικές βροχές και

σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.
Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής καταγράφηκαν τη Δευτέρα (28.09.2020) στην Δυτική Στερεά και την Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 σημειώθηκαν: