Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πλήρωσε πάλι τα λάθη του Πογιάτος . ΑΕΛ - Παναθηναϊκος 1-1.

 https://www.fosonline.gr/media/news/2020/09/28/110578/main/ael-panathinaikos-1-1-isofarisi.jpg 

Ακόμα δύο βαθμούς άφησε στην περιφέρεια ο Παναθηναϊκός, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα παιχνίδι… έδειξαν στον αντίπαλό τους την… κερκόπορτα στο αριστερό άκρο της άμυνάς τους.

Κι αυτό διότι ο Ντάνι Πογιάτος άλλαξε τον Χουανκάρ με τον Πούγγουρα, με

συνέπεια η ομάδα του να έχει σοβαρό πρόβλημα αμυντικής σταθερότητας.

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να βρει και άλλους κενούς χώρους στην άμυνα της ΑΕΛ.

Το γκολ του Μακέντα στο 26’ έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους», οι οποίοι συνέχισαν να πρεσάρουν τους γηπεδούχους.

Οι Θεσσαλοί δεν είχαν τον τρόπο να οργανώσουν σωστά το παιχνίδι τους και να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι στον Διούδη. Μάλιστα σε όλο το πρώτο μέρος δεν έκαναν καμία φάση.


Στο 72’ ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να παίξει τα… χαρτιά του και πέρασε τρεις παίκτες στο ματς δίνοντας πιο επιθετική φύση στην ομάδα του.

Ο Πογιάτος άλλαξε κι αυτός το πλάνο του, καθώς έβγαλε τον Χουανκάρ και πέρασε τον Πούγγουρα αριστερό μπακ. Η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε το δώρο του Ισπανού, που και πάλι άφησε εκτεθειμένη την αριστερή του πλευρά στην άμυνα.

Κι αυτό διότι οι Θεσσαλοί κέρδισαν μέτρα στο χορτάρι, πίεσαν τον Παναθηναϊκό που δεν είχε ευχέρεια να «βγάλει» τη μπάλα από την περιοχή του και στο 87’ ο Πινακάς ισοφάρισε.

Στην υπόλοιπη διάρκεια οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν καν να απειλήσουν με τη Λάρισα να παίρνει μια μάλλον ανέλπιστη με βάση τη συνολική της παρουσία, ισοπαλία.

 

ΛΑΡΙΣΑ (Γρηγορίου):Νάγκι- Φιλίπ, Μιχαήλ (λ.τ. 77’ Μούζεκ), Ηλιάδης, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος)- Σεσέροβιτς (72 Γκαζάλ), Σπαρβ- Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινάκας), Τόρζε- Ντουρμισάι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πογιάτος): Διούδης - Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (72’ Πούγγουρας )- Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης (88’ Σερπέζης )- Καρλίτος, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (72’ Σαβιέρ).

H βαθμολογία