Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

"'Έφυγε" ο θρύλος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/08/17/105268/main/SAVVAS1.jpg

 Ο θρύλος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί στην εντατική τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχασε αυτή τη μεγάλη «μάχη». 

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ταλαιπωρήθηκε αρκετά εδώ κι αρκετούς μήνες από σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά κατάφερε αρκετές φορές να βγει νικητής και να

σταθεί όρθιος.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» με την κατάσταση του να έχει επιδεινωθεί αρκετά.

Ο θρύλος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη και σκόρπισε τη θλίψη στην Ελλάδα, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Μέχρι και τη φετινή απονομή του πρωταθλήματος ο Σάββας Θεοδωρίδης στεκόταν όρθιος και ήταν δίπλα στην ομάδα που υπηρέτησε επί σειρά ετών ως ποδοσφαιριστής και παράγοντας.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, όταν κι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δράση. 

Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (απ' το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις.

Μετά τη λήξη της καριέρας του, παρέμεινε κοντά στον Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία εικοσαετία είχε διοικητικό ρόλο είτε ως αντιπρόεδρος είτε ως γενικός αρχηγός της ομάδας. Ήταν μία παρουσία στα αποδυτήρια των "ερυθρολεύκων" που εξέπεμπε σεβασμό και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας τον εκτιμούσαν για όσα προσέφερε τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά στην ομάδα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Σάββα Θεοδωρίδη.

 

Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον Ολυμπιακό και δεν σταμάτησε ποτέ να τον υπηρετεί και να τον υπερασπίζεται. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα που ήταν η ίδια του η ζωή. Ήταν μία εμβληματική παρουσία στα αποδυτήρια των Πειραιωτών που άπαντες τον σέβονταν.

Ο θάνατος του βύθισε στο πένθος την "ερυθρόλευκη" οικογένεια και η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την αποχαιρετά τον θρύλο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Αν ο όρος «στρατιώτης του Ολυμπιακού» μπορεί ποτέ να προσωποποιηθεί, είναι δεδομένο πως θα έχει τη μορφή του ανυπέρβλητου Σάββα Θεοδωρίδη.

Αγωνιζόμενος στη θέση του τερματοφύλακα, υπήρξε μέλος της θρυλικής ομάδας των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων, με τον ίδιο να ξεκινά τη σταδιοδρομία του στον δαφνοστεφανωμένο έφηβο το 1953. Φόρεσε την ερυθρόλευκη μέχρι το τέλος της καριέρας του το 1962 όταν και «κρέμασε» τα γάντια του.

Πάντα κοντά στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν σταμάτησε λεπτό να τον υπηρετεί από διαφορετικά πόστα, μεταξύ άλλων ως αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του συλλόγου.

Είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους παίκτες και να σηκώσει το κύπελλο του 45ου Πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο του αφιέρωσε προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Σάββα Θεοδωρίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Το «μήνυμα» του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Σάββα Θεοδωρίδη αναφέρει:

«Έφυγε σήμερα ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης εντός και εκτός γηπέδων. Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα στην ομάδα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σάββα έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής! Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες...»!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Σάββα Θεοδωρίδη και με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Με μια λιτή ανακοίνωση οι «πράσινοι» ανέφεραν:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Σάββα Θεοδωρίδη».

Ο εκλιπών ήταν ο μεγάλος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ με την ανακοίνωσή της απέδωσε στον εμβληματικό παράγοντα των «ερυθρολεύκων» την τιμή για το καλό κατευόδιο στην «αιώνια κατοικία».

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους μιας από τις «πιο εμβληματικές προσωπικότητες του συλλόγου», αυτή του Σάββα Θεοδωρίδη, απέστειλε με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία αποχαιρέτησε με οδύνη έναν από τους Θρύλους του συλλόγου.

Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωσή της:

«Μαύρη μέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού η σημερινή (17/08), καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του συλλόγου, δεν είναι πια μαζί μας. Απαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους του και σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αθάνατος».

 

Το δικό τους «αντίο» στον Σάββα Θεοδωρίδη που πέθανε σε ηλικία 85 ετών είπαν αρκετές ομάδες της Super League 1. Εκτός της συλλυπητήριας ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΚ, προσωπικό μήνυμα έστειλε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον χαμό του Σάββα Θεοδωρίδη. Υπήρξε μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αγάπησε με πάθος και υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του την αγαπημένη του ομάδα. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό στη μνήμη του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του! Φίλε Σάββα, καλό σου ταξίδι».

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη».

Η ΠΑΕ Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος θα ήθελε να εκφράσει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάββα Θεοδωρίδη που σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες και σήμερα το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή».

Η ΠΑΕ Ξάνθη: «Το Δ.Σ. του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ και ο κ. Χρήστος Πανόπουλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη όπως και στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος που υπηρέτησε για δεκαετίες ολόκληρες πιστά την ιδέα του Ολυμπιακού όσο λίγοι. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».