Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Χωρίς εκ περιτροπής λειτουργία θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU0OO5yoElg2EHc8YQAYwJ384xnlSNCT3AbPV1bpYyav2aym9EczmDuGBgnaxbtsL0DpfPLMWXhx8w8x51xSTrUwG6KIiGEwfej5NrCohIuVw_yiYZqLYbCls6mOHe2DVfk36Egy2CBAc/s1600/dern12.jpg 

Την έναρξη της εφετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Εχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι με αυτόν

τον τρόπο θα πειστούν τα παιδιά πως αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον.

Στο ερώτημα αν έχει κλειδώσει η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πέτσας απάντησε «φυσικά», ενώ αναφορικά με το αν εξακολουθεί υφίσταται πιθανότητα αναβολής σχολίασε με νόημα πως όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα.

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», τόνισε με την σειρά του και ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων κυβέρνηση έβγαλε από το τραπέζι, ή μάλλον από το… θρανίο, η κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.