Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Πρωτάθλημα Α Κορινθίας σέντρα 26 Σεπτεμβρίου πώς θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα


Πως θα διεξαχθούν τα play – off και τα play – out της νέας σεζόν

Όπως είναι ήδη γνωστό, η νέα αγωνιστική περίοδος στο πρωτάθλημα της Α’ Κορινθίας, θα είναι αρκετά διαφορετική, σε σχέση με ότι γνωρίζαμε ως τώρα.

Αρχικά ξέρουμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 (δέκα) ομάδων, χωρισμένοι με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι ομάδες θα δώσουν διπλά ματς (18 αγωνιστικές), με τη σέντρα να γίνεται στις 26 Σεπτεμβρίου.


Όταν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα των δύο ομίλων, αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης .

PLAY – OFF

Με το τέλος της Α’ φάσης, οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (συνολικά 8 ομάδες), θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο όπου και πάλι θα δώσουν διπλά ματς, όλοι μεταξύ τους (14 αγωνιστικές), μετά από κλήρωση.

Στο νέο αυτό πρωτάθλημα (Β’ Φάση), οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους, ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν στον όμιλό τους, έχοντας:

Οι πρώτοι του κάθε ομίλου 3 βαθμούς, οι δεύτεροι κάθε ομίλου 2 βαθμούς, οι τρίτοι κάθε ομίλου 1 βαθμό και οι τέταρτοι κάθε ομίλου 0 βαθμούς.

Η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση, μετά και την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα προβιβαστεί στην Γ’ Εθνική.

PLAY – OUT

Πάμε και ίσως στο πιο περίπλοκο κομμάτι και σίγουρα πιο αγχωτικό για τις ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (Α’ Φάση), οι ομάδες του ενός ομίλου θα αγωνισθούν ΜΟΝΟ με τις ομάδες του άλλου ομίλου σε διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) μετά από κλήρωση.

Στο νέο αυτό πρωτάθλημα (10 αγωνιστικών), οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν έχοντας:

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η θέση στα πρωταθλήματα της Α’ Φάσης, θα ξεκινήσουν με 5 βαθμούς, αυτές που τερμάτισαν στην 6η, με 4 βαθμούς, οι σύλλογοι που τερμάτισαν στην 7η θέση με 3 βαθμούς, αυτές που τερμάτισαν στην 8η, με 2 βαθμούς, στην 9η με 1 βαθμό και οι σύλλογοι που βρέθηκαν στη 10η θέση, θα ξεκινήσουν χωρίς βαθμό τη Β’ Φάση.

Οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις τρεις (3) τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα της Β’ Φάσης, θα υποβιβασθούν στη Β’ Κατηγορία. Σε περίπτωση φυσικά που υπάρξει υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική (Ατρόμητος Χιλιομοδίου) θα υποβιβασθεί και 4ος σύλλογος στη Β’ Κατηγορία.

Από τη Β’ Κατηγορία, θα προβιβασθούν οι δύο (2) πρώτοι της βαθμολογίας.

Τη σεζόν 2021-2022 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 18 ομάδων.