Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ παίζουν την 2η θέση. - Ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός στην Κρήτη

 
Η προτελευταία «στροφή» των Play Off της Superleague διεξάγεται σήμερα (15/7) με το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, για την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, να τραβάει τα βλέμματα, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στην Κρήτη και ο Παναθηναϊκός τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (15/7, 21:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Superleague, με «έπαθλο» τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μόνο τη νίκη για να πάρουν «το πάνω χέρι» θέλουν οι «κιτρινόμαυροι», με δύο αποτελέσματα… βολεύονται οι «ασπρόμαυροι». Τέσσερις διαδοχικές νίκες, μετρά η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, από το διπλό επί του Ολυμπιακού έρχεται αυτή του Αμπέλ Φερέιρα.
Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.
Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την ΑΕΚ που θα κρίνει τη μάχη της 2ης θέσης, έγινε στην Αθήνα καθώς μεσολαβούσαν μόνο τρεις μέρες από το ματς με τον Ολυμπιακό.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε δουλειά στο κομμάτι της τακτικής και της κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έμφαση δόθηκε και στις στατικές φάσεις.
Μετά την προπόνηση έγινε γνωστή η αποστολή: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο, Μάτος, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Μαουρίσιο, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Βέρνμπλουμ, Λημνιός, Στοχ, Ζαμπά, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Τζόλης.

Νωρίτερα, στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (19:15), ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την παρθενική ήττα στην εφετινή σεζόν και να επιστρέψει στις επιτυχίες απέναντι στον ΟΦΗ που, ακόμη, αγνοεί το «τρίποντο» στα Play Off. 
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρωί της Τρίτης (14/7) την προετοιμασία του και ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή. Σε αυτήν δεν συμπεριλήφθηκαν οι Τσιμίκας, Σα, Γκιγιέρμε, Σεμέδο, Σίσε, Καμαρά.
Αναλυτικά η αποστολή:
Καραργύρης, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μπα, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Καφού, Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Λοβέρα, Μπρούνο, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Σουρλής, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Ο Χουάν Νέιρα συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με τον Άρη και δεν θα είναι διαθέσιμος στο εντός έδρας του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό 


Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, Άρης και Παναθηναϊκός αναζητούν νίκη γοήτρου κόντρα στα αρκετά προβλήματα – αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά – που αντιμετωπίζουν αμφότεροι.
Η αποστολή του Παναθηναικού αποτελείται από 19 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους οι 14 είναι Έλληνες και μάλιστα οι 10 προέρχονται από την Ακαδημία.
Αναλυτικά η αποστολή: Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χατζηγιαννάκης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Μπεκ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Ανουάρ, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Μακέντα, Περέα, Καμπετσής.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των Play Off

Τετάρτη 15 Ιουλίου
19:15 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Ολυμπιακός (NS3)
19:15 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – Παναθηναϊκός (NS2)
21:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (NS1)

Η βαθμολογία των Play Off

1. Ολυμπιακός 85 68-15
2. ΠΑΟΚ 71 58-29
3. ΑΕΚ 68 59-29
4. Παναθηναϊκός 52 39-30
5. Άρης 41 48-50
6. ΟΦΗ 36 40-50