Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

To Δερβένι μέωει χωρίς Τράπεζα - Η Τραπεζα Πειραιως αποφάσισε το κλεισιμο του τοπικού καταστήματος. Οι ενέργειες της Δημοτικής αρχης Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης για ανάκληση της απόφασης...

 Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστινης Βλάσιος Τσιώτος , η Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε το κλείσιμο του καταστήματος της, στο Δερβένι, μιά απόφαση που βρίσκει εντελώς αντίθετους  το σύνολο των κατοίκων του Δερβενίου , αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχης της Ευρωστίνης αλλα και χωριών της Ανατολικής Αιγιαλείας.
Ο  κ. κ. Τσίωτος τόνισε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες ανάκλησης μιας ειλημμένης και αναμενόμενης απόφασης..."

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστνης:
Δυστυχώς επαληθεύεται η πρόβλεψη την οποία είχαμε κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Μαρτίου 2020 μετά το κλείσιμο του καταστήματος της Eurobank στο Ξυλόκαστρο. Ο σχεδιασμός όλων των τραπεζών είναι η δραστική μείωση του δικτύου των καταστημάτων τους μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο. Η πανδημία επιταχύνει πλέον αυτόν τον σχεδιασμό.
Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ανακοινώθηκε η απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα το οποίο λειτουργούσε σαν κινητό συνεργείο στο Δερβένι. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελούσε το τελευταίο κινητό συνεργείο της τράπεζας στην Κορινθία. Η απόφαση αυτή αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, την οποία από το 2010 έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και πλέον όλα τα τραπεζικά καταστήματα.
Άμεσα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση στα κεντρικά της Πειραιώς στην Αθήνα, στην οποία πρόκειται να εκθέσουμε τις απόψεις μας ώστε να πετύχουμε την ανάκληση της απόφασης. Το εγχείρημα αυτό είναι πολύ δύσκολο αφού οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο έχει σαν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία.
Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες ανάκλησης μιας ειλημμένης και αναμενόμενης απόφασης. Πρέπει πια να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι θα στηριχθούν από την τοπική κοινωνία όσοι την στηρίζουν.