Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Δεν «Χ»αρίστηκαν οι Αρκάδες. Ο Αστέρας “έκοψε” βαθμούς από τον Παναιτωλικό – “Χαμός” για την παραμονή


Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να νικήσει μέσα στο Αγρίνιο τον αδιάφορο  Αστέρα Τρίπολης και πλέον είναι ισόβαθμος με την Ξάνθη και ένα βαθμό πάνω από τον ουραγό, Πανιώνιο. 

Σημαντική απώλεια βαθμών στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Παναιτωλικός έμεινε στο 1-1 με τον… αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο και πλέον ισοβαθμεί πλέον με την Ξάνθη (υστερεί στην ισοβαθμία) ενώ έχει στο -1 τον Πανιώνιο.

Οι τρεις ομάδες μάχονται πόντο πόντο για να αποφύγουν τον υποβιβασμό σε μία μονομαχία η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες αγωνιστικές. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός θα… κατηφορίσει δύο φορές στην Αττική, αντιμετωπίζοντας την προτελευταία αγωνιστική των play out τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Κόντρα στη ροή του ματς κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μπει πολύ δυνατά στο ματς, οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 11΄ με τον Μουνάφο (πρώτο του γκολ στη φετινή Superleague). Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο ν΄ αντιδράσουν στο 32΄, όταν ο Ρόσα με εξαιρετική ασίστ έδωσε… μισό γκολ στον Ντάουντα, που με τη σειρά του ισοφάρισε σε 1-1.
Το ματς ήταν ανοιχτό και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται αρκετά αγχωμένοι και τους φιλοξενούμενους πιο απειλητικούς στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο 71΄, ο Μπόρχα Φερνάντεθ άνοιξε στον Ριέρα, εκείνος μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» δύο παίκτες του Παναιτωλικού και σούταρε πάνω στον Φερνάντεθ. Από την απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων η μπάλα στρώθηκε στον Κρέσπι, ο οποίος δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να σκοράρει.
Να αναφέρουμε ότι στο 77′ ο Τζανακάκης πήγε άσχημα σε διεκδίκηση της μπάλας στον Ριέρα (με τον αγκώνα), με τον διαιτητή να δείχνει την κίτρινη κάρτα και τους φιλοξενούμενους να ζητούν… κάτι παραπάνω.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (65' Τζανακάκης), Κέβιν, Μαλής, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Ρόσα, Μουνιέ (74' Λουσέρο), Ντουάρτε, Ντάουντα (74' Μπαΐροβιτς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Αντζουλάς, Πασαλίδης, Μουνάφο, Μπέλοκ (46' Φερνάντεθ Μ.), Ντέλετιτς, Σίτο (65' Τζίμας), Φερνάντεθ Λ. (46' Ριέρα), Κρέσπι (80' Αλί Μπάμπα).


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 27 Ιουνίου
Πανιώνιος – Ξάνθη 2-1
(30′ Μαξίμοβιτς, 66′ Τσιλούλης / 90+2′ Φοσέ)
Κυριακή 28 Ιουνίου
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1
(32′ Ντάουντα / 11′ Μουνάφο)
Δευτέρα 29 Ιουνίου
Βόλος – Λαμία (19:30)
Ατρόμητος – ΑΕΛ (20:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. Αστέρας 35
8. Ατρόμητος 34
9. ΑΕΛ 33
10. Λαμία 31
11. Βόλος 30
12. Ξάνθη 22
…………………………….
13. Παναιτωλικός 22
…………………………….
14. Πανιώνιος 21
* Ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Superleague 2
** Ο προτελευταίος δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2.