Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Λαμία - Παναιτωλικός 2-0: Τον «καθάρισε» με Βιγιάλμπα, Μπιανκόνι

Λαμία - Παναιτωλικός 2-0: Τον «καθάρισε» με Βιγιάλμπα, Μπιανκόνι (highlights)
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τους Βιγιάλμπα και Μπιανκόνι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα φετινά playout η Λαμία και απομακρύνθηκε περαιτέρω από τις επικίνδυνες θέσεις, με τον Παναιτωλικό να είναι πλέον μόλις στο +3 από τον ουραγό Πανιώνιο

Οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δραστήρια το παιχνίδι και είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Από την άλλη η Λαμία είχε τις στιγμές της στο ματς και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Ο Αραβίδης με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας έγινε αποδέκτης της μπάλας και αφού πρώτα μπήκε στη μικρή περιοχή πάσαρε στον Βιγιάλμπα, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν αναμενόμενο είχαν την κατοχή της μπάλας μιας και οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου με αποτέλεσμα να σπαταλά τις ευκαιρίες της. Με τα λεπτά να κυλούν υπέρ της Λαμίας, η ομάδα του Άκη Μάντζιου «κλείδωσε» τη νίκη στο 78'.
Ο Μπεχεράνο έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μπιανκόνι από κοντά χρίστηκε σκόρερ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτή τη νίκη οι Φθιωτοί έπιασαν την ΑΕΛ στους 30 βαθμούς, ενώ από την άλλη οι Αγρινιώτες παρέμειναν στην προτελευταία θέση η οποία οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.
Λαμία (Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βύντρα, Βάντερσον, Νιασέ (76' Δημούτσος), Μπεχαράνο (87' Πλιάτσικας), Βασιλόγιαννης (76' Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Βιγιάλμπα (55' Μπουλούλης), Αραβίδης (55' Καραμάνος).
Παναιτωλικός (Χάβος): Φερνάντεθ, Τζανακάκη, Μαλής, Σίενστεντ (49' Λιάβας), Κέβιν (71' Λουσέρο), Τσιγγάρας (71' Αριγίμπι), Ντίας, Ρόσα, Μουνιέ (71' Μπαίροβιτς), Αλβαρεζ, Ντάουντα (83' Ντουάρντε). 

Διαβάστε τα αποτελέσματα αλλά και τη βαθμολογία των playoff και playout έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Playoff - 1η αγωνιστική

Άρης - ΟΦΗ 3-1 (42', 73' Γκάμα, 80' Κόρχουτ - 21' Σακόρ)
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1 (23' Ελ Αραμπί)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-1 (75' Λιβάγια - 65' Μακέντα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - PLAYOFF

Playout - 1η αγωνιστική

Πανιώνιος - Βόλος 1-0 (57' Τσιλούλης)
Ξάνθη - Ατρόμητος (αναβλήθηκε)
ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-2 (42' Μιλοσάβλιεβιτς – 45' + 4' Μπαράλες, 55' Λουίς Φερνάντεθ)
Λαμία - Παναιτωλικός 2-0 (29' Βιγιάλμπα, 78' Μπιανκόνι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - PLAYOUT