Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ: 1-1 στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός / Η Ένωση έΧασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ

Την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής των playoff έκλεισε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ όπου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, με… χαμένη την Ένωση που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΟΚ και να τον προσπεράσει στη βαθμολογία της Superleague.
Στο αθηναϊκό ντέρμπι που “έκλεισε” την πρώτη αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μακέντα και η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Λιβάγια, αλλά παρέμεινε και πίσω από τον ΠΑΟΚ στη “μάχη” για την έξοδο στο Champions League.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό στο άδειο ΟΑΚΑ και παρότι έψαξαν αμφότεροι τη νίκη από τα πρώτα λεπτά, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.
Η Ένωση “απείλησε” με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ οι “πράσινοι” απάντησαν στο 41′, με τον Ινσούα να πιάνει αδύναμη κεφαλιά απέναντι από τον Μπάρκα, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε δύο φάσεις με Μακέντα και Γιόχανσον.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι η πιο αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στη… διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες, με τον απίστευτο καυγά των Βράνιες και Βέρντε.
Ειδικότερα, στο 22' του ματς οι παίκτες έκαναν ένα διάλειμμα προκειμένου να δροσιστούν και να πάρουν ανάσες, ωστόσο προέκυψε... θερμό επεισόδιο ανάμεσα στους Ντανιέλε Βέρντε και Όγκνιεν Βράνιες.
Μάλιστα, ο Ιταλός εξτρέμ έπιασε στιγμιαία από τον λαιμό τον Βόσνιο μπακ, με τους συμπαίκτες τους να επεμβαίνουν άμεσα αποτρέποντας την κλιμάκωση της συμπλοκής!
Ο δε Μάσιμο Καρέρα ζήτησε από τους δύο παίκτες να ζητήσουν συγνώμη ο ένας από τον άλλο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί χωρίς νεύρα και περισπασμούς το παιχνίδι...
Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά και ο Λιβάγια είχε καλή ευκαιρία στο 50′, με ένα σουτ που απέκρουσε με δυσκολία ο Διούδης. Αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μακέντα, μετά από τάκλιν – ασίστ του Ζαχίντ, αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε φάουλ στην αρχή της φάσης υπέρ της ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ “απάντησε” με μία άστοχη λόμπα του Βέρντε και ένα ωραίο μακρινό σουτ του Λόπες, αλλά ο Μακέντα ήταν αυτός που έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα. Από ασίστ του Νατζ που είχε μόλις περάσει στο ματς ως αλλαγή, ο Ιταλός επιθετικός πλάσαρε ιδανικά απέναντι από τον Μπάρκα και έκανε το 1-0.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει στη συνέχεια και το κατάφερε με μία προσωπική φάση του Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός νίκησε κατά κράτος τον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή και με φοβερό τελείωμα από κοντά, έκανε το 1-1 για την Ένωση στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η ΑΕΚ έψαξε στο υπόλοιπο του αγώνα και ένα δεύτερο γκολ, που θα την έφερνε πάνω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία της Superleague από την αρχή των play off, αλλά πλην μιας κεφαλιάς του Μάνταλου στο 84′, δεν “απείλησε” ουσιαστικά την εστία του Διούδη.
Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, αφήνοντας “ανοιχτή” τη “μάχη” για το δεύτερο “εισιτήριο” του Champions League, ανάμεσα στους δύο “Δικεφάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγωνίζεται για το γόητρο, αφού δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ακόμα στην Ευρώπη.
ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (67’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε (75’ Κλωναρίδης), Μάνταλος (87’ Αραούχο), Λιβάγια.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Αγιούμπ (60’ Νάγκι), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Μπουζούκης), Ζαχίντ (69’ Ανουάρ), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (77’ Χατζηθεροδωρίδης).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ
1. Ολυμπιακός 69
2. ΠΑΟΚ 52
3. ΑΕΚ 52
4. Παναθηναϊκός 45
5. Άρης 37
6. ΟΦΗ 34

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άρης - ΟΦΗ 3-1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 13 Ιουνίου
21:30 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (ΝΟVA)
Κυριακή 14 Ιουνίου
19:15 ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΝΟVA)
21:30 Ολυμπιακός - Άρης (ΝΟVA)