Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τοποθέτηση Γιώργου Ψυχογιού για δημοσίευση -σχετικά με την εγκατάλειψη και απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου, Δερβενίου και άλλων υποκαταστημάτων στην Κορινθία, σε προσωπικό και μέσα.


Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Επειδή διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο που ακούμε συνεχώς για την "ατομική ευθύνη" που πράγματι έχει σημασία, πρέπει να θεωρούμε τουλάχιστον εξίσου κρίσιμη την κρατική ευθύνη. Κι επειδή ζούμε και αναπνέουμε μαζί με την κοινωνία, τις αγωνίες και τις ανάγκες της, η κρατική ευθύνη έχει πολλές διαστάσεις.
Η εγκατάλειψη και απαξίωση των ΕΛΤΑ Ξυλοκάστρου, Δερβενίου και άλλων καταστημάτων στην Κορινθία σε προσωπικό και μέσα, αποτελεί απόλυτη ευθύνη και συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα νευραλγικό κλάδο τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και για μετά.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η στελέχωση και η στήριξη μας στο δίκτυο και τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ήταν συνεχής και αποτελεσματική για τον δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα τους. Σε κάθε ανάγκη ήμασταν στην "πρώτη γραμμή" με κάθε τρόπο και δυνατότητα που διαθέταμε.
Ως αντιπολίτευση, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή για την υπεράσπιση και την ενίσχυση των ΕΛΤΑ είναι μαζική και συλλογική για την Κορινθία και πανελλαδικά.
Θα πρέπει η κυβέρνηση και οι βουλευτές της να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα ταχυδρομεία που είναι τόσο σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.
Όμως και η αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι Δήμοι όπου υπάρχουν προβλήματα και η Περιφέρεια πρέπει να ζητήσουν τα αυτονόητα. 'Άμεσες προσλήψεις προσωπικού, στήριξη και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσίων απέναντι στην απαξίωση, το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση για ένα οργανισμό που υπηρετεί την καθολική κοινωνική κάλυψη και όχι τη σχέση κέρδους-ζημίας

Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής  Κορινθίας