Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ο ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΠτΔ, ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΞ

Ξεπερνάει κάθε όριο λογικής και ανθρώπινης ενστικτώδους συμπόνοιας η άρνηση έκφρασης της επίσημης θλίψης της Ελλάδας για τις εκατόμβες νεκρών εξαιτίας του ιού COVID-19 στις ΗΠΑ. Με 653.751 τραυματίες και 33.433 θύματα ήδη οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κάθε άλλο κράτος σε απώλειες και η επίσημη Ελλάδα σιωπά ύποπτα, ενώ ήταν λαλίστατη στις προηγούμενες περιπτώσεις της  Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η Εξοχότης Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Εξωτερικών του κ.Δένδια που έσπευσαν για πολιτικούς λόγους να εκφράσουν τη θλίψη και συμπαράσταση τους σε Ιταλία και Ισπανία παραμένουν αδρανείς στον όλεθρο της Νέας Υόρκης και των άλλων Πολιτειών των ΗΠΑ.

Δεν γνωρίζουμε γιατί υπάρχει αυτή η επιλεκτική έκφραση ενστικτώδους θλίψης, αλλά οι νεκροί δεν γνωρίζουν πατρίδα. Μπορεί ο αντι-αμερικανισμός να είναι βαθιά ριζωμένος και στη χώρα μας λόγω των αρχών που πρεσβεύει το Σύνταγμα των ΗΠΑ, όμως η επίσημη Πολιτεία οφείλει να μην κάνει διακρίσεις στον ανθρώπινο πόνο και πολύ περισσότερο να μην εκμεταλλεύεται νεκρούς πολιτικά επιλεκτικά.

Ας ελπίσουμε όπως αυξάνουν οι νεκροί των ΗΠΑ και αναδεικνύουν τη χώρα αυτή πρωτοπόρα και στα άσχημα πέρα από μοναδική παγκόσμια δύναμη του 21ου αιώνα, η Ελλάδα να βρεθεί στο πλευρό της και να εκφραστεί επίσημα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ανεξάρτητα των αισθημάτων τους. Όλοι μαζί να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό, όπως λέει και ο τωρινός Πρωθυπουργός των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης ...

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ
thedayaftergr.blogspot.com