Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Ο επιστήμονας Τσιόδρας μπήκε στις καρδιές και στις σφυγμομετρήσεις μας. Έμεινε μακριά από τις μάσκες της πολιτικής και αυταρχικής εξουσίας που μας έφερε στη σημερινό κατάντια της νέας χρεοκοπίας αδιαφορώντας για το λαό και ξεχώρισε στην αντιμετώπιση του COVID-19. 

Η δημοσιότητα είναι πάντα ελκυστική και πολλοί προσπαθούν να καρπωθούν τη λαϊκή συμπάθεια τού μέχρι χθες αγνώστου στο πανελλήνιο επιστήμονα, απόφοιτο του Harvard. Ενός διακεκριμένου Πανεπιστημίου που κάνει και σοβαρά λάθη ενίοτε, όπως η πρόσκληση πέρυσι της Άνγκελας Μέρκελ ως ηγέτη της Ευρώπης που διαλύεται προς το παρόν.

Αν και επιστήμη και η πολιτική έχει τους δικούς της σκοτεινούς κανόνες που κυρίως στηρίζονται στο ψέμα ή τη μισή αλήθεια ή τη μετα-αλήθεια και δεν αρμόζει σε όλους. Συχνά απαιτεί τέχνη και πολλοί επιλέγουν την κακογουστιά για αποκομιδή εύκολου και γρήγορου κέρδους ενίοτε ξεπλυμένου από παράνομες δραστηριότητες. 

Ο συμπαθής κ.Τσιόδρας δυστυχώς λόγω και της κόπωσης των ημερών εκτρέπεται σε πολιτικές δηλώσεις το τελευταίο διάστημα δικαιώνοντας τις φήμες σκοτεινών κύκλων ότι στο πρόσωπό του και την αποδοχή του κόσμου προσβλέπουν τη συνέχιση της μαύρης οικονομίας την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. 

Το "κάψιμο" όλων των πολιτικών οικογενειών και τζακιών από το μαύρο 2009 καθώς και οι αποτυχίες από φερέλπιδες νεόκοπους πολιτικούς που προωθήθηκαν μέσα από ένα πολιτικό καρτέλ δημιουργούν πολιτικό κενό που το παρακράτος μισεί να καλυφθεί από κάποιον χωρίς τη δική του έγκριση. Αναζητεί νέα θύματα κάθε δημοκρατικής και εθνικής εκτροπής για να προλάβει.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται αποφοίτους Πανεπιστημίων της ελίτ για τη διαιώνιση της εθνικής καταστροφής μας. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Έλληνα ηγέτη με καρδιά, μακριά από τα τζάκια της διαπλοκής, που θα κυβερνήσει με αυτούς που τον ψηφίζουν και όχι με αυτούς που μας καταδυναστεύουν κάθε φορά την επόμενη ημέρα της εκλογής κάθε αναλώσιμου Πρωθυπουργού.

Ο κ.Τσιόδρας παρακαλείται τις πολιτικές απόψεις του να τις καταθέσει τον καιρό που πρέπει στη δημοκρατική βάσανο αν επιθυμεί και να περιοριστεί στις πολύτιμες ιατρικές απόψεις του. Θα έχουμε χρόνο, όπως λέει, για απολογισμούς και κριτικές, για γάμους και βαφτίσια. 

Τώρα χρειάζεται εγκράτεια και ο καθείς εκεί που ετάχθη στην υπηρέτηση της πατρίδας και όχι στο ξεπούλημα της σε τιμή ευκαιρίας με ιδιοτελή οφέλη. Κάπως έτσι κάποιοι σκέφτηκαν σύμφωνα, με τις πληροφορίες και εκτιμήσεις, να θέσουν προς διάθεση και το Καστελόριζο σε τιμή ευκαιρίας και ανθρωποθυσίες με χειρουργικά γάντια και μάσκες.

Η πολιτική, η οικονομία καθώς και οι διεθνείς σχέσεις δεν φαίνονται να είναι τα ατού του κ.Καθηγητή και δεν του αρμόζει ο ρόλος του δεκανίκι ούτε στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας ούτε στους σκοτεινούς συμβούλους της ηττημένης Γαλλίας...

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ
thedayaftergr.blogspot.com