Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΚΥΣΕΑ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ορθή η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να συγκαλέσει ΚΥΣΕΑ και να πάρει πάνω του την αντιμετώπιση της προβοκατόρικης επίθεσης του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος εναντίον της Ελλάδας.

Η δυναμική απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε πως ένα οργανωμένο Κράτος μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς επιθέσεις που περιέργως  και υπόπτως στόχευαν την Ελλάδα και όχι τη Βουλγαρία.

Η προσοχή περνάει στη θάλασσα τώρα, το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό, στα οποία ευχόμαστε την ίδια επιτυχία.

Image result for ορκομωσια νεοσυλεκτωνΜε τις μετακινήσεις στρατευμάτων για την ενίσχυση των συνόρων και τις ορδές των μεταναστών όπως εμφανίζονται στην απέναντι πλευρά, ελπίζουμε στο ΚΥΣΕΑ να συζητήσουν και το θέμα της απαραίτητης αύξησης θητείας για την πληρότητα Μονάδων και Πλοίων, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα παρουσιάστηκε ύποπτα χαμηλή. 

Όσο για τη Frontex και την πρόθυμη βοήθειά της στο ρόλο του παρατηρητή μάς θύμισε τον ΟΗΕ τις μέρες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τη συνεισφορά του. Ας μείνει καλύτερα εκεί που είναι ή το ιδανικότερο να πάει στην άλλη πλευρά στις ακτές επιβίβασης, αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ.

ΚΥΣΕΑ, η ώρα της αλήθειας για να δούμε αν θα ασχοληθεί και με την ταμπακιέρα των κρίσεων καθώς και με ποια πλευρά είναι ο καθένας για καλές και αξιοκρατικές κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που τώρα απαιτούνται όσο πότε άλλοτε, γρήγορα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Thedayaftergr