Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0: Στο +7 από τον ΠΑΟΚ δια ποδός Βαλμπουενά - Η τελευταία αγωνιστική.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0: Τα γκολ της νίκης και του +7 (vid)

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε αρκετά νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό χάρη σε γκολ του Μασούρα που προήλθε από σέντρα του Βαλμπουενά και του Μπουχαλάκη. Οι σφυγμοί από τη μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ δεν είχαν πέσει και ο Ολυμπιακός κλήθηκε να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε δύσκολα τους Αγρινιώτες σε ένα ματς που χρειάστηκε να
επιστρατευτεί ο Βαλμπουενά για να δώσει τη λύση, αφού αυτός έβγαλε τη σέντρα για να σκοράρει ο Μασούρας. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν να τους ακυρώνονται δύο γκολ ως οφσάιντ, ενώ φωνάζουν για αποβολή του Μουνιέ στη φάση που χτύπησε ο Ζοσέ Σα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε το αήττητο της στην κανονική διάρκεια και δέχτηκε το δώρο από τη Ξάνθη με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ. Έτσι θα μπει στα play offs με επτά βαθμούς διαφορά από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ ο Ελ Αραμπί έκανε λάθος παρεμβαίνοντας στη φάση μετά την κεφαλιά το Χασάν και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η μπάλα είχε περάσει από τον Κνετ και κατευθυνόταν στην εστία και αν ο Μαροκινός δεν την είχε βρει το γκολ θα μετρούσε κανονικά. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον Παναιτωλικό να περιμένει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και να έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους. Όσο περνούσε η ώρα οι Πειραιώτες τα έβρισκαν σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλά οργανωμένη και δεν είχε τάσεις να βγει στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να βρουν φάσεις, ενώ ο Ομάρ αν και βγήκε πολλές φορές στην επίθεση δεν μπόρεσε ναν δημιουργήσει κάποια καλή φάση. Το ίδιο και ο Γκασπάρ από την αριστερή πλευρά, ο οποίος έπαιζε πολύ ψηλά, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι καλό επιθετικά. Το 29’ ο Σα τραυματίστηκε από χτύπημα του Μουνιέ, ο οποίος κακώς δεν αποβλήθηκε. Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια και στο 45+2 ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ με τον Ελ Αραμπί το οποίο και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να μην αλλάζει.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Παναιτωλικό. Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεση τους στην άμυνα των φιλοξενούμενων και το παιχνίδι παιζόταν σχεδόν έξω από την περιοχή τους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 53’ είχε καλή ευκαιρία με τον Ομάρ να στρώνει στον Μπουχαλάκη, αλλά εκείνος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Φερνάντεζ, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Κνετ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας ότι δεν βρίσκει εύκολα λύσεις απέναντι στη διπλή άμυνα του Παναιτωλικού έβαλε στο 55’ τον Βαλμπουενά αντί του Ραντζέλοβιτς. Από τις πρώτες του επαφές ο Γάλλος έδειξε ότι θα έκανε τη διαφορά και στο 56’ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ομάρ, αλλά εκείνος δεν έκανε καλό τελείωμα της φάσης. Η πίεση γινόταν ασφυκτική όσο περνούσε η ώρα και στο 60’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ κόντρα την ομάδα του Αγρινίου. Από τους «ερυθρόλευκους» έφυγε το άγχος του γκολ και στη συνέχεια ήλεγχαν με μεγαλύτερη ψυχραιμία το παιχνίδι κάνοντας διαχείριση του σκορ και της κόπωσης που υπήρχε. Η ομάδα του Πειραιά είχε καλή ευκαιρία στο 78’ σε σουτ του Χασάν που έβγαλε δύσκολα ο Φερνάντεζ, ενώ στο φινάλε ο Μπουχαλάκης με σουτ έκανε το 2-0 τον Ολυμπιακό. Έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο τους με το φινάλε της κανονικής περιόδου και αύξησαν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους επτά βαθμούς.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (67’ Σισέ), Γκασπάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (55’ Βαλμπουενά), Χασάν, Ελ Αραμπί (90’ Λοβέρα)
Παναιτωλικός: Κνετ (46’ Φερνάντεζ), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μάλης, Ράσμιους, Ντάλσιο, Ταχάρ (75’ Μιμίτο), Μουνιέ (90’ Καββαδίας), Αλβάρες, Ντίας, Νταουντα.
==========

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν οι Ξάνθη και ΠΑΟΚ στην κυριακάτικη μεταξύ τους αναμέτρηση στα Πηγάδια, με μεγάλο χαμένο από αυτό το αποτέλεσμα φυσικά τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος τερμάτισε στην κανονική περίοδο στο -7 από τον πρώτο της κατάταξης Ολυμπιακό!
Κι όμως, όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα «καθάριζε» το ματς από την αρχή, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 4' με τέρμα του Άκπομ. Οι Θρακιώτες, ωστόσο, έφεραν το ματς στα ίσα με την κεφαλιά του Λισγάρα στο 18' και κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε.
Λίγο έλειψε πάντως να έχουμε... δράματα, καθώς ο διαιτητής Βρέσκας χρειάστηκε να δει για αρκετή ώρα μια φάση στο VAR για πιθανό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα τα αρχικά 4 λεπτά καθυστερήσεων να γίνουν 11! Τελικά ο ρέφερι δεν καταλόγισε παράβαση και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβαβνίδης, Τεσέιρα (85' Θυμιάνης), Λισγάρας, Καμαρά, Κασάδο, Καρασαλίδης, Κοβάτσεβιτς (69' Μπαριέντος), Στάρτζεον (90'+6' Τζουρίτσκοβιτς), Τερκί, Φοσέ.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα (42' Μάτος), Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο (76' Σφιντέρσκι), Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Λάμπρου (64' Μπίσεσβαρ), Άκπομ.

 ===========
Λίγο έλειψε να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη ο Πανιώνιος απέναντι στην υποτονική και ασύνδετη ΑΕΚ, όμως το τυχερό γκολ του Κλωναρίδη πήρε τη... μπουκιά από το στόμα των «κυανέρυθρων»!
Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Εμμανουηλίδη, όμως η απάντηση της «Ένωσης» ήρθε με αρκετή δόση τύχης στο 90'+2', όταν το σουτ του Κλωναρίδη κόντραρε στον Σταυρόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, για το τελικό 1-1...
Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης (84’ Λυμπεράκης), Παπαγεωργίου, Εμμανουηλίδης (91’ Καμαρά), Τσιλούλης, Παπανικολάου, Αραμπούλι (89’ Ρέτσος).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Λάτσι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (71’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (46’ Κλωναρίδης), Βέρντε (77’ Μαχαίρας), Αραούχο.
==========
Με εμφατικό τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Super League ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας άνετα του Βόλου με 4-1 στο ΟΑΚΑ και πλέον προετοιμάζεται για τα πλέι-οφ και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία, έχοντας μειώσει στους 7 βαθμούς τη διαφορά του από την 3η ΑΕΚ.
Έχοντας στην ενδεκάδα, τον 22χρονο γκολκίπερ Βασίλη Ξενόπουλο και τον 19χρονο αριστερό μπακ Βασίλη Ζαγαρίτη (αμφότεροι έκαναν ντεμπούτο στη Super League), οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα μόλις στο 3' με τον Νατζ, ο οποίος πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μπουζούκη κι αφού απέφυγε τον Γκαραβέλη έκανε το 1-0 από πλάγια θέση.
Η συνέχεια ήταν εύκολη για τους πράσινους αν και το δεύτερο γκολ άργησε να έρθει. Μπήκε στο 45+1’ με κεφαλιά του Μακέντα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη (2-0). Ο Βόλος μείωσε σε 2-1 με τον Γέντρισεκ στο 53’ αλλά μετά έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Γκουαροτσένα με δύο κίτρινες σε ένα λεπτό (!)
Ο Μακέντα έγραψε το 3-1 με διαγώνιο σουτ στο 68’ και ο Χατζηγιοβάνης το 4-1 από ασίστ του Ιταλού στο 76’...
Παναθηναϊκός (Δώνης): Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (46’ Νούνες), Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Κουρμπέλης (77’ Μπεκ), Νάγκι (77’ Περέα), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.
Βόλος (Ξηρόφωτος): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Κανταμούρο, Δημόπουλος, Φεράρι, Μαξ, Λύρατζης (46’ Μπαλογιάννης), Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Ζοάο (60’ Τόρες), Γέντρισεκ (75’ Κάσες).

============
Διπλό ψυχολογίας πέτυχε ο Ατρόμητος στην έδρα του Άρη με 2-1. Οι Περιστεριώτες αν και δέχτηκαν πρώτοι γκολ μπόρεσαν να βρουν δίχτυα δύο φορές και να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή με σουτ του Γκάμα στο 16'. Οκτώ λεπτά μετά ο Φετφατζίδης έκανε μία ωραία ενέργεια αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε τη μπάλα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 41'.
Ο Ντε Πο έκανε τη σέντρα ο Ενσικουλού πήρε την κεφαλιά αλλά ο Έμαν απέκρουσε σε κόρνερ. Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε την τρύπα στην αντίπαλη άμυνα και πάσαρε στον Ντιγκινί που πλάσαρε τον Μανδά για το 1-0.
Η χαρά του Άρη ωστόσο δεν κράτησε για πολύ μιας και στο 52' ο Ατρόμητος ισοφάρισε σε 1-1. Ο Χαρίσης έκανε το γύρισμα, ο Ανδρούτσος άφησε έξυπνα στον Ενσικουλού και εκείνος βρήκε δίχτυα. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την ομάδα των δυτικών προαστίων αφού στο 60' έφτασε στην ανατροπή χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Γκάλο.
Η ομάδα του Ένινγκ προσπάθησε να αντιδράσει και το 65' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τόνσο να στέλνει τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι ψηλά άουτ. Έξι λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο 2-2 αλλά ο Μανδάς κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Στα υπολειπόμενα λεπτά το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Ατρόμητο να κατακτά τη νίκη.
Άρης (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Ροζ, Σόουζα, Σάσα, Μπακούτσης (64' Μαρτίνεζ), Ματίγια, Λάρσον (46' Ντιγκινί), Γκάμα (46' Τόνσο), Μαντσίνι, Φετφατζίδης
Ατρόμητος (Σ. Παντελίδης): Mανδάς, Ρισβάνης, Στρούγγης, Νάτσος, Γκάλο, Χαρίσης, Μπουζούλαντζιτς, Μανούσος, Ανδρούτσος (81' Μπαένα), Ενσικουλού (69' Ούμπιδες), Ντε Πο (76' Γιακουμάκης).

============
H ΑΕΛ έπαιξε για την φανέλα της, σε ένα ματς που δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-0 απέναντι στον Αστέρα. Είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, σκοράροντας στο 18', στο 36' και στο 44'. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα της Λάρισας βγήκε 8η στην Super League με 30 βαθμούς, όσους έχει και ο σύλλογος της Τρίπολης. Βγήκε 10ος, όμως, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας, Μούζεκ, Γκαζάλ, Σετσέροβιτς, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (84' Μπούστος), Νούνιτς (68' Παπάζογλου), Τόρζε (77' Βινίσιους)
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Μιχαήλ, Κότσιρας, Ματρικάρντι, Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεζ, Μαρκ Φερνάντεθ (58' Σίτο), Ντέλετιτς, Χαουρέγκι, Κρέσπι (46' Φερνάντεθ Λ.)

============
 Ο ΟΦΗ δεν είχε διάθεση για μπελάδες. Μπήκε αποφασιστικά στο γήπεδο με στόχο να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη επί της Λαμίας, που θα του έδινε μια θέση στα πλέι οφ της Super League. Ο Ατρόμητος κέρδισε τον Άρη και έτσι οι Κρητικοί τερμάτισαν στη βαθμολογία ως 5οι. Το 3-0 του ΟΦΗ επί της Λαμίας διαμορφώθηκε από το πρώτο 20άλεπτο και μάλιστα στα πρώτα δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 2-0.
Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Φιγκερέιδο με κοντινή προβολή από παράλληλη πάσα του Τσιλιανίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ενώ εφτά λεπτά αργότερα, ο Ναμπί σούταρε από αρκετά μέτρα μακριά και ο Επασί ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και ο Σεμέντο στο 20΄ξεκίνησε με ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους και με σουτ πέτυχε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.
Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και είχε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες, αλλά ο Επασί αντέδρασε καλά και δεν επέτρεψε να σημειωθεί άλλο γκολ. 
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής, Νέιρα, Ναμπί (88΄Στάικος), Σεμέντο, Μαρινάκης (71΄Μπράουν), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκειρέδο (79΄Μάνος), Μεγιάδο, Κοροβέσης.
Λαμία: Επασί, Σκαρντοβέλι, Βύντρα, Αντέντζο, Σκόνδρας, Αραβίδης (87΄Ντελ Πίνο), Ρόμανιστς, Δημούτσος, Ασιγκμπά, Βασιλόγιαννης (46΄ Μπεχαράνο), Καραμάνος (57΄Βιγιάλμπα).