Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Tης Λέττας Καλαμαρά 

Η Ελλάδα με κλειστά σύνορα και μηδενικές ροές από τη σύμμαχο Τουρκία αποτελεί μια ολοκληρωτική ήττα για το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα και την απόπειρα εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στο Ελληνικό Κράτος. Όπως αποδείχτηκε από τη δυναμική και άμεση απάντηση Πολιτείας, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Λιμενικού υπήρχε τρόπος για το σφράγισμα των συνόρων μας αλλά δεν υπήρχε θέληση. 

Τα χρήματα ήταν πολλά και πολλοί επίσης οι Έλληνες καρπωτές του εμπορίου ανθρώπων άμεσα ή έμμεσα. Η απόπειρα Ερντογάν ασύμμετρης επίθεσης εναντίον της Συμμάχου Ελλάδας απέτυχε οικτρά. Σε διπλωματικό και αμυντικό επίπεδο υπέστη βαριά ήττα και αναγκάστηκε να καταφύγει σε Πούτιν και Μέρκελ για στήριξη. Σε συνδυασμό με την αποτυχία του σε Συρία και Λιβύη το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο πια. Ακόμα και μέσα στη Βουλή της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο βίαιος διχασμός δεν αποτύπωσε τίποτα παραπάνω από την αποτυχία του.

Το μοναδικό τομέα που ελέγχει ακόμη μερικώς η Τουρκία ταυτιζόμενη με το Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ο επικοινωνιακός, δυστυχώς, όπου Μέσα Ενημέρωσης ελεγχόμενα από το Βαθύ Κράτος παλεύουν να διατηρήσουν την κυριαρχία του και να παραπλανήσουν με κάθε τρόπο. Με κάθε τρόπο η ήττα Ερντογάν ωραιοποιείται επικοινωνιακά από τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης ώστε να διατηρείται το γόητρό του. Χρεοκοπημένες εταιρείες κατεχόμενες από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά εμπορευμάτων από τις δύο χώρες προς όλη την Οικουμένη μας βομβαρδίζουν καθημερινά με στημένες παρωδίες αναλύσεων και συζητήσεων για να μας πείσουν ότι υπάρχει ακόμα απειλή. Ακόμα και την ώρα που ο ίδιος ο Ερντογάν έχει διατάξει τη διακοπή ροών. Τα ψέματα αναμετάδοσης μίας μαύρης προπαγάνδας είναι ασύστολα και γρήγορα αποκαλύφθηκαν από το Παρατηρητήριο Ψεύδους δείχνοντας και ποιοι ελληνόφωνες και Μέσα λειτουργούν για αλλότριους σκοπούς.

Η Άμυνα της Ελλάδας απέναντι στην ασύμμετρη επίθεση της Τουρκίας που καταγγέλθηκε διεθνώς μερικώς δυστυχώς και κυρίως στην Ε.Ε. υπήρξε παραδειγματική με βάση την υποδομή και την εμπειρία που κατέχει. Αντέδρασε ολόπλευρα και θωράκισε τα σύνορά της ενώ και εσωτερικά επέδειξε υψηλό δείκτη συνοχής. Δυστυχώς, κάποιοι επεδίωξαν την παραστρατιωτική αλλοίωση της εθνικής απάντησής μας και το διχασμό ανάμεσα σε εχθρούς και προστάτες των εισβολέων αλλά γρήγορα απομονώθηκαν.

Λάθη έγιναν και από την ελληνική πλευρά και αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό από μία αναποφάσιστη μέχρι χθες Ελληνική Κυβέρνηση ως προς την εξυπηρέτηση του οργανωμένου εγκλήματος και της προώθησης δύσμοιρων ανθρώπων που λειτουργούσε από τον 2015 και την έλλειψη εμπειρίας αντιμετώπισης τέτοιων κινδύνων.  Η έλλειψη προσωπικού και μέσων για παρατεταμένη εμπλοκή στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, η πολεμική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον πολιτών χωρίς όπλα, η μη ενεργοποίηση των μηχανισμών του ΝΑΤΟ παρά την επίθεση που δεχτήκαμε, εν αντιθέσει με την Τουρκία που προσπάθησε ανεπιτυχώς, η πολιτική διχόνοια ανάμεσα στα κόμματα της Βουλής είναι μόνο ενδεικτικά από τα μαθήματα που θα πρέπει να διδαχτούμε για το άμεσο μέλλον.

Image result for στρατος εβροσΚαθώς περνάμε στη δεύτερη φάση αυτού του υβριδικού πολέμου της συμμάχου Τουρκίας που δείχνει έρμαιο του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος σε βαθμό που να ψεύδεται διεθνώς και επισήμως αναφερόμενη διά του Υπουργού της σε 140.000 εισβολείς εντός της Ελλάδας ήδη, είναι απαραίτητη η επανεκτίμηση της κατάστασης και η ανάληψη των πρωτοβουλιών καθώς η Τουρκία έχει πετύχει την εμπλοκή και καθήλωση σημαντικών δυνάμεων μας, με μόνο εργαλείο μερικές αστυνομικές δυνάμεις, λίγες εκατοντάδες μεταναστών και δηλώσεις στα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης. Επιτυχία που αναμένεται να συνεχίσει όσο η ελληνική αντίδραση δεν είναι πιο σύνθετη. Μέσα στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό των Τούρκων στα ελληνικά ακούστηκαν και μεμονωμένες φωνές ορθής αντιμετώπισης της απειλής μεσοπρόθεσμα όπως η αύξηση της θητείας ή μακροπρόθεσμα όπως η ίδρυση της απαραίτητης πια (Στρατο)Χωροφυλακής αλλά καλύφθηκαν γρήγορα από το δίκτυο διακινητών που έχει εισχωρήσει βαθιά μέσα στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια ή δεκαετίες και οι αρμόδιοι πολιτικοί "ποιούν τη νήσσαν".

Ασφαλώς απαιτείται μία άλλη εθνική στρατηγική και μακροχρόνια αντιμετώπιση της Τουρκίας που μετά την εκδήλωση των προθέσεων και της αποτυχημένης επίθεσής της αποκόπηκε οριστικά από τη Δύση ιδεολογικά αρχικά. Η γέφυρα Ανατολής - Δύσης θα γκρεμίζεται με αποκαλυπτικό τρόπο. Η ταύτισή της με τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη, αποτυχημένα Κράτη, στα μηδενικά κρούσματα του ιού Coronovirus ομολογεί πολλά για ένα Κράτος χωρίς προσανατολισμό και προοπτική πια. Η ασυμβατότητα της με το Νέο Κόσμο θα παρασύρει όλους όσοι ταυτίζονται με το απολυταρχικό καθεστώς της,  προσωπικότητες, επιχειρήσεις, κοινωνίες, πολιτικούς  και πολιτισμούς, νομοτελειακά.
 

Thedayaftergr