Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Ή ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ;

Ημέρα θλίψης και περισυλλογής στην όμορφη Λέσβο σήμερα απόρροια  της εγκληματικής εθνικής πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα από το 2015 και του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 στο ζήτημα των ανοιχτών συνόρων της Ελλάδας προς το διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Οι πελάτες του τελευταίου, οι οικονομικοί μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, έδειξαν σήμερα δείγματα από τον πραγματικό σκοπό τους, τον εποικισμό και τη διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στη Λέσβο, αν όχι κάτι παραπάνω. 

Η ευθύνη πολιτικών και πολιτών των Νησιών που βρήκαν στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα την εύκολη λύση πλουτισμού είναι τεράστια και σαν το ποντίκι έπεσαν στη φάκα των Τούρκων και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος. Ακόμα και σήμερα, αμετανόητοι πολλοί, δυστυχώς, δεν επιζητούν το κλείσιμο των συνόρων, όπως συνέβη στη γειτονική Ιταλία, αλλά το άδειασμα των νησιών για νέες αφίξεις.

Αν οι Αφγανοί παράνομοι εισβολείς στη Λέσβο έκαναν επανάσταση ή πρόβα πολεμική σε δρομολόγια, βενζινάδικα και πλατείες, θα φανεί σύντομα. Τα δημοσιεύματα για κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο αποδεικνύουν και το μέγεθος της κοινωνικής και εθνικής απειλής. Αν αυτή συνδυαστεί και με κρατικές απειλές από τη γείτονα και σύμμαχο Τουρκία στην περιοχή ή αλλού θα αποτελεί την πλήρη εφαρμογή του μοντέλου Ουκρανίας του 2014. Τότε που η Ρωσία και οι συμπαθούντες κάτοικοι της Ουκρανίας εξουδετέρωσαν αναίμακτα τον κρατικό μηχανισμό και τον ουκρανικό στρατό της Κριμαίας και απόσχισαν εδάφη μέσα σε λίγες ημέρες και εβδομάδες, την εποχή που Πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα ήταν ο κ.Πάιατ, συμπτωματικά.

Είναι απορία τι πράττει ο πλέον αρμόδιος Υπουργός Μετανάστευσης καθώς και τι εισηγείται ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στον Πρωθυπουργό σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων και την επιστροφή στο Αφγανιστάν όλων αυτών των ταραχοποιών στοιχείων. Τι περιμένουν, άραγε, ακόμα να συμβεί για να δράσουν;

Παράλληλα με το χτύπημα στην εθνική συνοχή των Νήσων το διεθνές οργανωμένο έγκλημα προσπαθεί να παρέμβει και στις επερχόμενες κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ενόψει των τακτικών κρίσεων που ξεκινούν την 1η Μαρτίου. Μετά το σκληροπυρηνικό σχήμα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που διαμορφώθηκε με τις εξαίρετες επιλογές Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατού υπό την πολιτική ηγεσία του κ.Παναγιωτόπουλου, γίνεται υπερπροσπάθεια από το δίκτυο του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος με αφορμή τα σημερινά γεγονότα για ανασχηματισμό και απομάκρυνση των ανεπιθύμητων. Η απειλή ξηλώματος ενός χρόνιου δυσώδους δικτύου ειδικών σε προμήθειες και μεταθέσεις καθώς και αξιωματικών με ιδιαίτερες προτιμήσεις και φροντίδες είναι μεγάλη για το βαθύ Κράτος μας. 

Όλα δείχνουν ότι σε μία εποχή που η Κίνα ξεψυχά, το Ηνωμένο Βασίλειο τρέμει και η Τουρκία δονείται, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο για να διασπάσει τη συνοχή της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο. Η ταυτόχρονη επίσκεψη του Ανωτάτου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης σε Τουρκία και Ελλάδα με τη βόλτα του Oruc reis στην ελληνική ΑΟΖ, που κάποιοι ντρέπονται να ανακηρύξουν ή ξεπουλάνε τοις μετρητοίς, σηματοδοτεί τη νέα εποχή. Η εποχή της Σύγκρουσης των Πολιτισμών όπως προέβλεψε ο συγγραφέας Samuel Huntington στο βιβλίο του "The Clash of Civilisations" στις περιοχές επαφής της Ανατολής και Δύσης, δημοκρατίας και αυταρχισμού, ίσως να μην είναι μακριά και οι τεκτονικές πλάκες της Ανατολίας να συγκρουστούν σύντομα. Ευχόμαστε ο κ.Μητσοτάκης που περιοδεύει στη Σαουδική Αραβία συμπτωματικά να αντιλαμβάνεται τι οφείλει να πράξει για μία ισχυρή Ελλάδα ανάλογη της Πολωνίας σε μία Ευρώπη της Δύσης. Αλλιώς θα γευτεί την οργή της ιστορίας, αναμφίβολα.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να αποφασίσει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και κυρίως τους κατοίκους των ακριτικών Νήσων μας αν θα συνεχίσει να ανέχεται τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στα θαλάσσια σύνορα μας ή θα στείλει στη χώρα αναχώρησής τους τούς οικονομικούς μετανάστες. Όλα τα άλλα είναι επικίνδυνοι ακροβατισμοί μίας μετέωρης εθνικής πολιτικής χωρίς στρατηγική και δεν φαίνεται να είναι καλός ακροβάτης. Ας ευχηθούμε ότι πέρα από την εθνική στρατηγική γαστρονομίας που εισηγείται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ.Πέτσας, η Κυβέρνηση να αποφασίσει και να καταγράψει την εθνική στρατηγική της για πρώτη φορά και πριν να είναι αργά.

Να τελειώνουμε με τα εθνικά να δούμε επιτέλους και την ψόφια ανάπτυξή μας του 2,5%, δώρο της νομενκλατούρας στους εντολοδότες της...

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ

Thedayaftergr