Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Κοινωνικό Μέρισμα 2019 -Ενστάσεις: «Μας ξέχασαν», καταγγέλλουν στην aftodioikisi.gr οι δικαιούχοι

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες που φτάνουν στην aftodioikisi.gr σχετικά με τα αποτελέσματα των ενστάσεων του Κοινωνικού Μερίσματος 2019 που αφορούν περί τις 40.000 δικαιούχους.
Κι αυτό γιατί, αν και έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων (σ.σ. στις 15 Ιανουαρίου), αν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι πληρωμές θα γίνουν έως τέλη Ιανουαρίου, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.
«Ήδη περάσαμε το τέλος Ιανουαρίου και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από
κανέναν. Μας ξεχάσανε. Είμαι 40 ετών,  80% αναπηρία, δεν έχω εισόδημα, παίρνω ΚΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΑ και ζω μόνος μου, όχι με οικογένεια. Είχα κάνει την αρχική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και απορρίφθηκε τότε!», αναφέρει χαρακτηριστικά αναγνώστης της aftodioikisi.gr.
Έτερος αναγνώστης προσθέτει: «Κάθε μέρα περιμένουμε και κάθε μέρα κανείς από τους αρμόδιους δεν μας ενημερώνει. Τα τηλέφωνα της ΗΔΙΚΑ και του υπουργείου Οικονομικών δεν απαντάνε. Βρισκόμαστε σε απόγνωση».
«Δεν μπορεί να έχουν περάσει πάνω από δύο εβδομάδες, να μας έχουν πει ότι θα βγάλουν τα αποτελέσματα των ενστάσεων και όταν φτάνει η ημερομηνία να εξαφανίζονται οι αρμόδιοι», προσθέτει άλλος αναγνώστης.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι:
– Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ)

aftodioikisi.gr