Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Γκάφα ολκής από τις ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί αποχώρησης στρατευμάτων από το Ιράκ

Γκάφα ολκής από τις ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί αποχώρησης στρατευμάτων από το Ιράκ | in.gr
Σε μνημειώδες λάθος φαίνεται πως υπέπεσαν οι ΗΠΑ με την υποτιθέμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Ανώτατος αμερικανός στρατηγός απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επιστολής σε λάθος, υποστηρίζοντας πως δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει, ενώ διάψευση ήρθε και από τον υπουργό Αμυνας, Μαρκ Έσπερ «Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία».
«Αυτή η επιστολή δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα που μας διακατέχει σήμερα»
πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Δεν ξέρω τι είναι αυτό το γράμμα … Προσπαθούμε να μάθουμε από πού προέρχεται αυτό, τι είναι αυτό, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από το Ιράκ» είπε ο ‘Εσπερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή αυτή. Τόνισε δε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους της Αμερικής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανώτατος αμερικανός στρατηγός και πρόεδρος των Μικτών Αρχηγών Προσωπικού, Μαρκ Μίλλεϊ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ισχύουν τα περί απόσυρσης των στρατευμάτων.
Ο ίδιος απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επιστολής που είδε το φως της δημοσιότητας σε λάθος. Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε ότι ήταν άσχημα διατυπωμένη, υποδηλώνοντας εσφαλμένα ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατεύματα.
Επιχειρώντας να διευκρινίσει τη σύγχυση όσον αφορά στην επιστολή, ο Μίλλεϊ είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτή η επιστολή είναι ένα προσχέδιο. Ηταν λάθος, δεν ήταν υπογεγραμμένη, δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει […] Κακή διατύπωση, υπονοεί απόσυρση, ενώ αυτό δεν συμβαίνει».
«Ηταν πραγματικά λάθος. Δεν έπρεπε να έχει σταλεί» πρόσθεσε...

in.gr