Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Super League 1: Χέρι-χέρι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ (Η 14η αγωνιστική)

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3: Του έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο...(highlights)
Με τα εντυπωσιακά διπλά του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο έκλεισε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Superleague1.
Σίφουνας ήταν ο   Ολυμπιακός που μετέτρεψε σε... περίπατο τη θεωρητικά δύσκολη έξοδο στην Τρίπολη, συντρίβοντας τον τοπικό Αστέρα με σκορ 5-0, αφότου σκόραρε τέσσερις φορές στο α' ημίχρονο! Η ομάδα του Πειραιά έκανε σίγουρα το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της και ένα από τα καλύτερα φετινά της. Το άσχημο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως σε αυτό το παιχνίδι έχασαν τον Γκιγιέρμε μετά το εγκληματικό τάκλιν του Πασαλίδη. 
=======
 Ευρεία εκτός έδρας νίκη και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε από το Αγρίνιο με
3-0 επί του Παναιτωλικού. Οι ποδοσφαιριστές του Άμπελ Φερέιρα δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου, αφού στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Άκπομ η ομάδα απέκτησε επιθετική πνοή και έφτασε άνετα στη νίκη.
Ο Πέλκας με σουτ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, όμως ο Παναιτωλικός από εκεί και πέρα ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν το παιχνίδι όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν φάσεις και να φανούν απειλητικοί.
 Στο 22' αποχώρησε τραυματίας ο Λουσέρο. Ο παίκτης του Χάβου είχε μια άτσαλη σύγκρουση σε διεκδίκηση με τον Λημνιό κατά την οποία έπαθε κάταγμα στο χέρι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στην επανάληψη ο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή και δικαιώθηκε. Ο Άκπομ που μπήκε στο 62' «σέρβιρε» το 2-0 στο Λημνιό στο 64ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Παναιτωλικός : Κνετ - Σανιά , Μαρσιάλ , Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο  (25’ Λιάβας) - Ταχάρ, Σίενστεντ  (59’ Τσιγγάρας)- Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46’ Μπαΐροβιτς), Μιμίτο – Ντίας
ΠΑΟΚ : Ζίφκοβιτς , Μάτος, Ίνγκασον , Κρέσπο , Γιαννούλης - Μαουρίτσιο , Μίσιτς , Λημνιός - Βιεϊρίνια , Πέλκας (61’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι  (62’ Άκπομ)
=======
Ο Ατρόμητος έπιασε στον ύπνο τη Λάρισα και έφυγε από τον κάμπο με ένα τεράστιο διπλό, που τον φέρνει μια… ανάσα από την εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Περιστεριώτες στο πρώτο 20λεπτο, δυο φορές πέρασαν τη σέντρα και κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες και να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους.
Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, πίεσε, είχε ευκαιρίες και κατάφερε λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους να μειώσει στο σκορ με τον Φατιόν (πέναλτι).
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν με την ίδια ευκαιρία να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Έτσι ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει τη νίκη με 2-1, σε έναν αγώνα όπου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν μία ακόμη ανατροπή.
Δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά στα εμετικά συνθήματα μερίδας οπαδών της ΑΕΛ, κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια τη στιγμή που η ομάδα έδινε τα πάντα στο γήπεδο για να επιστρέψει και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Λάρισα: Κρίστινσον - Καρανίκας, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς – Κάτσε, Φατιόν (46’ Ντάουντα) – Μιλοσάβλιεβιτς (46’ Σεσέροβιτς), Ουάρντα, Ασούμπρε – Νούνιτς (70’ Μπούστος)
Ατρόμητος: Μέγιερι – Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Ούμπιδες, Μάντσον – Ανδρούτσος (76’ Μπαένα), Ουγκράι (53’ Ρόσα), Μανούσος – Βέλλιος (60’ Γιακουμάκης)
========
Τεράστια ανατροπή κατάφερε ο Βόλος που επικράτησε με 2-1 εντός έδρας του Πανιωνίου. Αν και έχανε με 0-1 από το 27’ με γκολ του Εμμανουηλίδη, η ομάδα της Μαγνησίας επέμεινε, πίεσε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενουμένων και με τον Τσοκάνη στο 87’… λυτρώθηκε.
Στο β’ μέρος οι Βολιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έδειξαν πως θέλουν περισσότερο τη νίκη. Με τον Μουνίθ και τον Τόρες να πιέζουν την άμυνα του Πανιωνίου, που έδωσε αδικαιολόγητα χώρο έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή.
ΒΟΛΟΣ : Μελίσσας - Φεράρι , Δημόπουλος (λ.τ. 25’ Διαμαντής 7), Tσίκα , Ντεντάκης - Μαξ Αουγκούστο , Τσοκάνης - Ζοάο (82’ Τσαούσης), Μουνίθ, Τόρες - Μάντζης (92’ Λύρατζης)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : Μάλερμπ - Παπαγεωργίου , Λυμπεράκης , Ευαγγέλου , Σταυρόπουλος – Κόρμπος , Αρτσε (λ.τ. 70’ Τσιλούλης), Οικονομίδης –Εμμανουηλίδης (62’ Ρέντζας), Παπανικολάου (82’ Μιλόγεβιτς), Αραμπούλι
=========
Κατά τους χθεσινούς αγώνες  στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Super League 1 παρέμεινε ο ΟΦΗ που νίκησε με 3-1 τον Άρη αν και έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του επικράτησε με σκορ 2-0 της Λαμίας, ενώ η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια, αφού χάρη σε γκολ του Γαλανόπουλου πέρασε από τη Ξάνθη με 1-0.

Τα αποτελέσματα
ΟΦΗ-Άρης 3-1
Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1
ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-2
Βόλος ΝΠΣ-Πανιώνιος 2-1
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 14 αγώνες )_
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
28-5
34
2
ΠΑΟΚ
28-12
34
3
AEK
24-17
24
4
ΟΦΗ
25-17
22
5
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
15-17
20
6
ΑΕΛ
18-18
19
7
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
12-16
19
8
ΑΡΗΣ
21-18
18
9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
23-21
18
10
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
13-19
17
11
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
16-23
17
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
15-23
12
13
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
13-25
6
14
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
 8-27
4