Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ που υπέστη ανακοπή στο ΟΦΗ-ΑΕΚ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/12/deiktakis-500.jpg
 Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος υπέστη ανακοπή πριν τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ. Σύμφωνα με το e-kriti, ο Γιώργος Δεικτάκης «έσβησε» στις 8:οο σήμερα το πρωί στη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Ο Γιώργος Δεικτάκης στα 73 χρόνια που έζησε, ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, με εξαίρεση τον περασμένο Μάρτιο, που ένοιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, που προέρχονταν από πέτρες στη χολή.
Για το πρόβλημα αυτό έκανε αφαίρεση της χολής. Στη συνέχεια, σε μία επιπλοκή
της συγκεκριμένης εγχείρησης, πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί, λιποθύμησε. Και οι εξετάσεις που του έγιναν, έδειξαν ότι τρεις αρτηρίες του ήταν φραγμένες κατά 70-80%.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πριν δύο περίπου μήνες έκανε τριπλό μπάϊ-πας, στο ΠΑΓΝΗ.
Ακολούθως ανάρρωσε στο σπίτι του και χθες Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγων και τον βοηθούσε πάντα τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός.
Στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Δεικτάκης λιποθύμησε.
Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν.
Περίπου στις 23.00′ χθες το βράδυ οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και τους ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.
Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.
Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.
Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.
Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.
Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.
Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.
Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.
Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.