Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Δεν έφτανε το δεύτερο ημίχρονο - Μαζί στην κορυφή

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1: Δεν έφτανε το δεύτερο ημίχρονο
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στο Καραϊσκάκη κι έτσι συνεχίζουν χέρι-χέρι την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν ένα ματς για γερά νεύρα ανάμεσα στους δύο μονομάχους του φετινού πρωταθλήματος. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο "Γ. Καραϊσκάκης" και οι δύο ήθελαν να κυριαρχήσουν για να δείξουν την ανωτερότητα τους. Το τελικό 1-1 κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς αφήνει ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ που έφυγε για δεύτερη σερί
σεζόν αλώβητος από το Φάληρο, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας πληρώνοντας το κακό του πρώτο ημίχρονο. 
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, πίεσε τον ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς ουσία. Στο διάστημα που έβγαλε πίεση δεν έκανε φάση στην εστία του Ζίβκοβιτς και ο ΠΑΟΚ πέρασε αυτό το διάστημα με άνεση. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ άγχος κάτι που φάνηκε στο 9' όταν σε ένα εύκολο γύρισμα του Ομάρ ο Σα δεν μπόρεσε να κοντρολάρει τη μπάλα. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ πατούσε πιο καλά στο γήπεδο και το βασικό ήταν πως είχε ηρεμία στο παιχνίδι του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο με τον Μπίσεσβαρ να κινείται σε όλους τους χώρους με ή χωρίς τη μπάλα. 
Από τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά φαινόταν πως δεν ήταν πολύ καλά, ενώ και χτυπήματα του στις στατικές φάσεις δεν ήταν αυτά που μας είχε συνηθίσει. Ο Μπουχαλάκης ήταν ο μοναδικός που επιχείρησε με κάποιες μακρινές μπαλιές να ανοίξει το παιχνίδι, ενώ καλά είχε μπει ο Τσιμίκας. Από τον Ολυμπιακό έλειπε η δημιουργία και από το 20' και μετά ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Έτσι στο 29' ο Μίσιτς εκτέλεσε το φάουλ ο Σα δεν μπλόκαρε τη μπάλα, αφού μπερδεύτηκε και από την κίνηση του Ίνγκασον να κάνει κεφαλιά και ο στόπερ του ΠΑΟΚ από κοντά πλάσατε για το 0-1. Ο Ολυμπιακός σαφώς και έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ και έδειχνε μπλοκαρισμένος μη έχοντας ένταση στο παιχνίδι του, ενώ ήταν "φορτωμένος" με πολύ άγχος. Στο 41' ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Σουντανί αντί του Μασούρα και έφερε τον Βαλμπουενά αριστερά, τον Ποντένσε δεξιά και τον Αλγερινό δίπλα στον Ελ Αραμπί. Στο 45' σημειώθηκε μία καλή στιγμή για την ομάδα του Πειραιά με τον Τσιμίκα να κάνει σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Σουντανί πέρασε άουτ. Σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σέντρες, τις οποίες καθάρισε εύκολα η άμυνα του ΠΑΟΚ.
Στην επανάληψη από το ξεκίνημα φάνηκε πως ο Ολυμπιακός ήταν διαφορετικός σε σχέση με το πρώτο μέρος. Η ομάδα του Πειραιά πήρε την κατοχή της μπάλας και έλεγξε πλήρως το ρυθμό του ματς. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του περιορίστηκε στο μισό γήπεδο και με τον Ολυμπιακό να έχει μεγάλη ένταση στην πίεση του. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες, κέρδιζαν εύκολα την κατοχή της μπάλας με πολύ σωστή πίεση. Στο 49' η ομάδα του Πειραιά ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ελ Καντούρι στον Ποντένσε, όμως, ο Ισπανός έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πίεση των "ερυθρόλευκων" συνεχιζόταν και στο 56' η κεφαλιά του Ελ Καντουρί βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στην πίεση, ενώ ο Φερέιρα δεν έκανε καμία παρέμβαση στο παιχνίδι. Στο 63' ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ο Γιαννούλης τον ανέτρεψε με τον Ισπανό ρέφερι να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά στο 64' και αμέσως μετά έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο Γκερέρο πήρε τη θέση του με τον Ολυμπιακό να παίζει 4-4-2, ενώ και ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Μαουρίτσιο και Άκπομ να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Καντουρί και Σφιντέρσκι αντίστοιχα.
Η εικόνα του αγώνα δεν είχε αλλάξει με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ασκεί μεγάλη πίεση στον ΠΑΟΚ και τους παίκτες του να παίζουν με μεγάλο πάθος για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Λίγο, όμως η αστοχία και λίγο ο Ζίβκοβιτς δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό που ήταν πολύ ανώτερος στην επανάληψη να πάρει τη νίκη, ενώ η μοναδική φορά που φάνηκε ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ήταν ένα σουτ του Πέλκα στο 85' που μπλόκαρε ο Σα. Παρά τη μεγάλη πίεση και τις αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή που ξεκίνησε ο Βαλμπουενά και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (67' Γκερέρο), Μασούρας (41' Σουντανί), Ελ Αραμπί
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί (67' Μαουρίτσιο), Σφιντέρσκι (67' Άκπομ), Κρέσπο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγούστο.
 Στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία.
======== 
 Μια εύκολη νίκη όπως διαφαινόταν στο πρώτο ημίχρονο μετατράπηκε σε ιδιαίτερα αγχώδη για τον Παναθηναϊκό, που επιβλήθηκε με τη βοήθεια του VAR και με αρκετό χτυποκάρδι 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και πλησίασε την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.
Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με πέναλτι στο 8΄. Ένα πέναλτι που δεν είχε δει ο διαιτητής Σέζος αλλά του υποδείχθηκε από τον VAR Τζοβάρα (τράβηγμα του Περέα από τον Σουάρεθ).
Πατώντας πάνω στο 1-0 ο Παναθηναϊκός έκανε κι άλλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να εδραιώσει το προβάδισμά του, δίχως ωστόσο να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο δεχθεί μεγάλη πίεση και να γλιτώσει το γκολ της ισόφαρισης χάρη στις αποκρούσεις του Διούδη.
Ο Αστέρας σκόραρε στις καθυστερήσεις με τον Μπαράλες αλλά ο σκόρερ ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης(79' Κολοβός), Χατζηγιοβάνης(88' Κολοβέτσιος), Περέα(61' Καμπετσής), Μακέντα
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Καπίγια, Βαλιέντε, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Σουάρεθ(60' Σίτο), Χαουρέγκι(67' Κρέσπι), Κώτσιρας, Μπαράλες, Μαρτίνεθ(80' Ιγκλέσιας), Ματρικάρντι
 ==========
Με γκολ του Εντουάρντο από το σημείο του πέναλτι. στο 59' η Ξάνθη επιβλήθηκε του Ατρόμητου με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από πολύ καιρό «ξηρασίας» και πιο συγκεκριμένα από τις 5 Οκτωβρίου όταν είχαν κερδίσει τον Παναθηναϊκό. 
Ξάνθη : Άμποντ , -Στάρτζεον , Φασίδης , Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς,- Μαλεζάς, Τεσέιρα, - Ρενέλα, Καρασαλίδης, Τερκι,- Σόσα
Ατρόμητος : Μέγερι - Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα - Μπαένα, Χαρίσης - Μανούσος, Ανδρούτσος, Ενσικουλού - Βέλλιος
============
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το Άρης-Λαμία μιας και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν ν’ αγνοούν την ήττα για 6η και 4η αγωνιστική αντίστοιχα δείγμα της καλής τους κατάστασης.
Οι φιλοξενούμενοι, που προέρχονταν από 3 σερί επιτυχίες προηγήθηκαν με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Ροζέριο Τουράμ που εξέθεσε τον Βέλεθ στο 16ο λεπτό.
Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν (31’) με τον Λάρσον να σκοράρει για 2η σερί αγωνιστική μετά το 1-1 με την ΑΕΚ, στο Ο.Α.Κ.Α
Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» που είχαν δοκάρι με τον Μπα (66’) και πίεσαν δίχως αποτέλεσμα ως το τέλος, υποχώρησαν 6οι , ενώ οι χθεσινοί τους αντίπαλοι έμειναν στο -3 από εκείνους.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Φετφατζίδης(65' Μαντσίνι), Ντιγκινί(65' Mαρτίνες), Γκάμα, Λάρσον
ΛΑΜΙΑ (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο(71' Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Τιρόνε(46' Βύντρα), Καραμάνος(86' Σάλιακας), Τουράμ
========
Κατά τηνχθεσινή πρώτη ημέρα της 12της αγωνιστικής της Super League 1. Η ΑΕΛ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Βόλο κατάφερε να πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη με 2-1.
Μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό πανηγύρισε ο Πανιώνιος μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ που προσπέρασε τους «κιτρινόμαυρους» στην τρίτη θέση.
==========

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

ΑΕΛ-Βόλος 2-1 (57' πεν. Φατιόν, 84' Ντάουντα - 38' Τόρες)
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 3-0 (16' Αραμπούλι, 80' 'Αρτσε, 93' Εμμανουηλίδης)
ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0 (52' Σεμέντο)
Κυριακή (1/12)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (8' Χατζηγιοβάνης πεν.)
Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0 (59' Εντουάρντο)
Άρης-Λαμία 1-1 (31' Λάρσον - 16' Τουράμ)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (64' Βαλμπουενά πεν. - 29' Ίνγκασον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
20-5
28
2

ΠΑΟΚ
23-12
28
3

ΟΦΗ
21-14
19
4

Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
12-13
19
5

AEK
18-17
18
6

ΑΕΛ
16-15
18
6

ΑΡΗΣ
18-13
17
7

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
12-16
16
8

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
19-18
14
9

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
11-16
14
11

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
13-22
13
12

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
14-17
11
13

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
12-18
6
14

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
 8-21
4