Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η αυτοδιοικητική βούληση και πρόθεση των Μελισσιωτών

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSnPT7how7XwIWxH1pq3wA_rPjbjEoObu936Mmz_TFfWvVtoTaBJA
ΣΧΟΛΙΟ ( Γιάννης Σιώκος)
Στην Λαϊκή Συνέλευση του Μελισσίου στις 15/5/2019  για πρώτη φορά στο χώρο ανεδείχθη ενδιαφέρον και πρόταση Ανεξάρτητου Συνδυασμού από Μελισσιώτες, εκτός παρέμβασης των συνδυασμών του Δήμου πλην του Συνδυασμού ΟΜΟΝΟΙΑ.!!
Ο Συνδυασμός ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ αγνοώντας την Αυτοδιοικητική βούληση και πρόθεση των Μελισσιωτών, υποτιμώντας την νοημοσύνη τους
ανέδειξε δικό της Συνδυασμό με Μελισσιώτες. Η αξιολόγηση και επιλογή Ανδρικόπουλου η πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αξιολογήθηκε από τους Μελισσιώτες ως προσβολή ως υποτίμηση τους, στο δικαίωμα τους να αποφασίσουν για το χωριό τους και επί πλέον ανέδειξε το σωτήριο έτος 2019 στοιχεία χειραγώγησης γνωστά στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εκπορευόμενα από συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο του Μελισσίου.
Στις 26/5/2019 οι Μελισσιώτες απάντησαν στον απερχόμενο Δήμαρχο με επικύρωση της βούλησης τους. Με μια απάντηση που έχει ως κριτήριο την αβίαστη κρίση του πολίτη για το χωριό του, την επιλογή του, και το δικαίωμα του να εκλέγει τους ηγέτες τους.
Οι Μελισσιώτες και οι υπόλοιποι Δημότες κλήθησαν να επιλέξουν μεταξύ δυο υποψηφίων Δημάρχων.
Ο κ. Ανδρικόπουλος ένας υπάλληλος καριέρας συνταξιούχος δοκιμάστηκε για 5 χρόνια, αξιολογήθηκε το όλον έργο του της 5ετίας του, ιδιαίτερα στο Μελίσσι και όχι μόνο γνωστό και ορατό.
Όλοι οι πολίτες έχουμε γνώση, κρίση για τα πεπραγμένα στην 5ετια. Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας για τις επιλογές μας. Οι Μελισσιώτες ανέδειξαν με την επιλογή τους στο Μελίσσι για το Μελίσσι ότι αποφασίζουν και επιλέγουν πλέον χωρίς χειραγώγηση και θα το ξανακάνουν αξιολογώντας συμπεριφορές που προσβάλουν, μειώνουν, υποτιμούν και αγνοούν την προσωπικότητα του πολίτη.
Κύριε Ανδρικόπουλε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους πολίτες είναι εκτός χειραγώγησης, ιδιαιτέρως οι Μελισσιώτες έχουν βιώσει το στοιχείο αυτό. Οι Μελισσιώτες γνωρίζουν να στηρίζουν Δήμαρχο και να τον απορρίπτουν, αναζητώντας τον καλύτερο.
Ο κ. Τσιώτος με την επιλογή των πολιτών του Δήμου νομοτελειακά εδικαιούτω να απαιτεί από τους δημότες να τον ψηφίσουν,  να τον επιλέξουν, να τον δοκιμάσουν. Εκτιμώ εκεί που φθάσαμε ως Δήμος, οι δημότες όφειλαν να του αναθέσουν τις ευθύνες διοίκησης – διαχείρισης – ανάπτυξης, της προοπτικής και τον επέλεξαν.
Νομοτελειακά κάποιοι Δήμοι καλούνται να επιλέξουν «το μη χείρον βέλτιστον», (το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο). Στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης η εικόνα ήταν καθαρή, κρυστάλλινη, μονόδρομος.
Και η εκτίμηση μου αυτή στοιχειοθετείται, όχι ως πρόβλεψη από την επιβεβαίωση  - επικύρωση προηγούμενης δήλωσης 15 μέρες πριν τις εκλογές για το αποτέλεσμα του τοπικού συμβουλίου Μελισσίου. Άλλωστε η πρόβλεψη και βεβαιότητα αυτή προέρχεται από ένα Δ.Δ. του Δήμου, πρωτοπόρο και καθοριστικό στο πολιτικά αυτοδιοικητικά δρώμενα της Κορινθίας. Μην αγνοείτε ότι το Μελίσσι είναι γενέτειρα τριών πολιτικών ανδρών. Μοναδικό ιστορικό φαινόμενο που ίσως λίαν προσεχώς αναδείξει και τον τέταρτο πολιτικό άνδρα τον Τάσο Γκιολή. Η πορεία του στο περιφερειακό συμβούλιο προαναγγέλλει εκπλήξεις και απαντήσεις σε πολλούς αποδέκτες.
Το Δ.Δ. Μελισσίου ένας χώρος περιφρονημένος και χειραγωγημένος, βρήκε τον δρόμο του επιλέγοντας την πρόταση των Μελισσιωτών και όχι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της ελίτ του Δήμου. Η επιτυχία του νέου Δημάρχου κ. Τσιώτου θα οφείλεται και στο Μελίσσι διότι εκεί διεγνώσθησαν και σφάλματα του Ανδρικόπουλου.
Νομοτελειακά ως Μελισσιώτης έχων γνώση, κρίση και αγάπη για τον τόπο μου, γνωρίζοντας ότι οι Μελισσιώτες με το νέο τους σχήμα δεν διεκδικούν από τον δήμο, αλλά απαιτούν αυτά που τους οφείλονται!!! Τα αυτονόητα!!!
Επισημαίνεται ότι την νέα σύνθεση του Δ.Σ. κοσμούν, πλαισιώνουν πέντε αντιδήμαρχοι της αλήστου μνήμης περιόδου του Αντώνη Κλαδούχου
Ακολουθεί κείμενο για το Μελίσσι του 1933 του Κωστή Παλαμά για ενημέρωση.


Γιάννης Σιώκος