Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Νίκος Αναγνωστόπουλος: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Αναγνωστόπουλος.Ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε εκλεγεί συνολικά επτά φορές βουλευτής, ενώ το 1974 είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα ο αστικός μύθος αναφέρει ότι στην πολιτική του καριέρα δεν άφηνε κοινωνική εκδήλωση, γάμους κηδείες, τις οποίες τις ενέτασσε στον προεκλογικό του αγώνα.
Σε σχετική ανακοίνωση, το κόμμα της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

 
«Αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Νίκο Αναγνωστόπουλο.
Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στην εκλογική του Περιφέρεια, την Α’ Αθηνών, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα στον άνθρωπο που είχε ανάγκη. Ξεχωριστό ήταν το έργο του ως πολιτικός μηχανικός για το οποίο απέσπασε πολλές διεθνείς διακρίσεις. Κατά την πολυετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου διακρίθηκε για την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.
Για τον θάνατό του εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 Είχε αποφασίσει πριν μερικά χρόνια να δωρίσει την περιουσία του στο Ελληνικό Δημόσιο
Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος είχε προκαλέσει αίσθηση πριν από μερικά χρόνια, όταν και θέλησε να προσφέρει όλη του την περιουσία, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, στο Ελληνικό Δημόσιο. Τότε, σε συνάντηση του με υπουργό είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να προχωρήσει σε δωρεά εν ζωή ενός ημιτελούς κτίσματος 1300 τ.μ. και 16 οικοπέδων σε λίαν προνομιούχα περιοχή της Πελοποννήσου. Ο παλαίμαχος πολιτικός που ζούσε ολομόναχος σε σπίτι με ενοίκιο είχε πάρει την απόφαση αυτή σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον ίδιο.
Κι αυτό γιατί μόλις ένα μήνα πριν από τη δήλωση του άγνωστοι κακοποιοί τον νάρκωσαν με χλωροφόρμιο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και του πήραν όλη τη σύνταξη και τα προσωπικά του έγγραφα, ενώ λίγο καιρό μετά είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε σε πάρκο. Ο ίδιος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του είχε θελήσει να βοηθήσει στη μείωση του δημοσίου χρέους για το καλό της νέας γενιάς που δεν φταίει σε τίποτε, όπως είχε τότε τονίσει, να πληρώνει τις δικές μας αμαρτίες
.
Ο ίδιος παρότι εξελέγη επτά φορές βουλευτής και το 1974 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα, έφυγε από την πολιτική με το παράπονο ότι δεν έγινε ποτέ υπουργός. Υπήρξε επί σειράς ετών πρωταθλητής στίβου, ενώ κέρδισε 23 διεθνείς διακρίσεις ως μελετητής μεγάλων έργων.