Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πέτρος Τατούλης «Έτσι θωρακίζουμε την Πελοπόννησο»Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη η υπογραφή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης



«Άμεσο όφελος της πολιτικής μας είναι θωράκιση της αυτοδυναμίας, της αναπτυξιακής πορείας και της γεωπολιτικής θέσης της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

«Εδραιώσαμε το ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, δεδομένου ότι κατά 95% το οικόπεδο αυτό ανήκει στην ΑΟΖ της Πελοποννήσου (το υπόλοιπο 5% ανήκει στα Κύθηρα και την Περιφέρεια Αττικής) και αυτό το κορυφαίο γεγονός το πετύχαμε με τη γνώση μας και την επιμονή μας να διεκδικούμε συνεχώς το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «με την προσπάθειά μου και των συνεργατών μου εξασφαλίσαμε, τόσο από το οικόπεδο αυτό, όσο και από το οικόπεδο του Κυπαρισσιακού κόλπου, άμεσα ανταποδοτικά οφέλη 5% επί των εσόδων και 20% σε έργα περιβαλλοντικής εξισορρόπησης».
«Ας απαντήσει λοιπόν ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη στα τόσα ψέματα που προεκλογικά στηρίχθηκε, δυσφημώντας την προσπάθειά μας με τα «παραμύθια Τατούλη για τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια», όπως έλεγε, αποδομώντας παράλληλα την εξαιρετική εξέλιξη για τους Πελοποννήσιους συμπολίτες μας. Ασφαλώς ο άκρατος λαϊκισμός και τα μεγάλα ψέματά του θα στιγματίζουν, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά κυρίως αυτόν που τον επέλεξε.  Η επιτυχία μας από την άλλη πλευρά αποτελεί τη μεγάλη μας κληρονομιά στους Πελοποννήσιους πολίτες, οι οποίοι θα καρπωθούν το τεράστιο οικονομικό όφελος, που θα προκύψει σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις του νόμου. Εμείς θα παραμείνουμε παρόντες για να διασφαλίσουμε όλα αυτά που πετύχαμε» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης.  
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη (βασικό υπεύθυνο για την αδόκιμη ονομασία του οικοπέδου δυτικά της Κρήτης, παρόλο που ανήκει κατά 95% στην Πελοπόννησο), καθώς επίσης και τον τέως Υπουργό Περιβάλλοντος και συμπατριώτη Πελοποννήσιο κ. Γιάννη Μανιάτη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ