Κυριακή 7 Απριλίου 2019

KOINΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ



Η 1η προεκλογική εκστρατεία των στελεχών της “κοινωνίας αξιών” που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού ολοκληρώθηκε χθες με πολύ επιτυχία.
Η περιοδεία ξεκίνησε συμβολικά από το Λεβίδι, με επίσκεψη στο μουσείο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», διότι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν ο ιδεολογικός μέντορας για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό στη χώρα μας. Tην ιδεολογία της, στην σύγχρονη μορφή εκπροσωπεί η “κοινωνία αξιών”.





Η περιοδεία συνεχίστηκε με συναντήσεις φίλων και μελών στην Τρίπολη.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, όπου ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή Κλάδου, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, τον κ. Σωκράτη Γαλάνη, μηχανικό ορυκτών πόρων και άλλους υπεύθυνους ανά κλάδο, για θέματα που αφορούν την λειτουργία του Κέντρου, τους εργαζόμενους σε αυτό αλλά και για τα γενικότερα ενεργειακά προβλήματα της χώρας. Η επίσκεψη συνεχίστηκε με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση και συνάντηση με τους εργαζόμενους στις βάρδιες.



Στην Κορώνη συναντήσαμε φίλους, έγινε ενημέρωση για τις θέσεις της “κοινωνίας αξιών” για την Ευρώπη και παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή δεδομένης και της καταγωγής του Στέλιου Φενέκου από την περιοχή.

Την επομένη στην Καλαμάτα, κοινή αντιπροσωπεία του Ποταμιού και της “κοινωνίας αξιών” συνόδεψε τον Σταύρο Θεοδωράκη στην επίσκεψή του στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και συζήτησαν για τα σημαντικά προβλήματα ομαλής ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία μας, για τα ζητήματα σχέσεων κράτους και εκκλησίας και για τα ανοιχτά θέματα που έχουν δημιουργηθεί.
Τα μέλη της “κοινωνίας αξιών”, η υποψήφια ευρωβουλευτής Θ. Φιλάνδρα και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου Ν. Διαμαντάκου, επισκέφθηκαν το εξαιρετικό Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της περιοχής και συνεχάρησαν τους στρατιώτες για την ενδελεχή ενημέρωση που τους παρείχαν.
Ακολούθησε επίσκεψη του συνόλου της αντιπροσωπείας της “κοινωνίας αξιών” στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ .Π. Ξηρογιάννη για τις νέες ρυθμίσεις στη τοπική δικαστική δομή και για τα ζητήματα που διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει ο ΔΣ και έγινε εκτεταμένη συζήτηση για συναφή ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα.



Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Ποταμιού υποδεχθήκαμε μέλη και φίλους στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΕLITE και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά θέματα.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την παρουσία μας στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου, όπου παρακολουθήσαμε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες τοπικών φορέων, του Σταύρου Θεοδωράκη και των ελαιοπαραγωγών.



Ευχαριστούμε τους φορείς, τα μέλη και τους φίλους της «κοινωνίας αξιών» καθώς και όσους συναντήσαμε για πρώτη φορά, για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν.
Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ του νομού για την φιλοξενία τους τις συνεντεύξεις και τις δημοσιεύσεις για την επίσκεψή μας .

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών