Δουκέρης και Γερασιμάτου πρωταθλητές στο Πανελλήνιο Λυκείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων η μαθητική κοινότητα βρέθηκε, έστω και για λίγο, στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και χάρισε όμορφες στιγμές. Στο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο του Δερβενίου Κορινθίας διεξήχθη σήμερα η ετήσια διοργάνωση, που για το 2019 αφορούσε μόνο το αγώνισμα του απλού. 142 Μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σημεία της Ελλάδας (Κορινθία, Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Λέσβο, Αμαλιάδα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα,Φλώρινα, Ορεστιάδα,  Λάρισα, Χανιά, Καλαμάτα, Χίο και Ιωάννινα) προσπάθησαν για το καλύτερο σε όμορφες αγωνιστικές συνθήκες κι ανάμεσά τους ήταν κορυφαία ονόματα της εφηβικής κατηγορίας.

Πινγκ πονγκ: Την Παρασκευή στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων | in.grΤο χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ζήσης Δουκέρης στους μαθητές και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις μαθήτριες. Αρνητικό γεγονός αποτέλεσε η μεγάλη αποχή, πάντως για παιδιά, που χρειάζονταν μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων, είχε προκύψει η αντικειμενική δυσκολία ότι δεν εξασφαλίστηκε νωρίς η διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος κι έγινε αναγκαστικά μετάθεση της αρχικής ημερομηνίας.
Τους αγώνες διοργάνωσε και φέτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και με τον τοπικό Α.Ο. Ξυλοκάστρου, που καλλιεργεί το άθλημα.
Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με τον κάθε αγώνα να λήγει «υπέρ του καλύτερου των πέντε σετ». Επιπλέον, έγιναν και ματς για τις θέσεις 3-4. Το πρόγραμμα άρχισε στις 9.30 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι.
Στο απλό μαθητών πήρε τον τίτλο ο Ζήσης Δουκέρης. Στον συναρπαστικό τελικό κόντρα στον Ιάσονα Κορδούτη βρέθηκε 0-2 πίσω στα σετ, αλλά κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση (7-11, 6-11, 11-8, 11-6, 12-10). Στα φαβορί ο Δουκέρης ήταν νούμερο 4 και ο Κορδούτης 3. Ο Δουκέρης νίκησε στον ημιτελικό με 3-0 το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Κωνσταντίνο Στάμου.
Στο απλό μαθητριών επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ως 1ο φαβορί η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον εξίσου ενδιαφέροντα τελικό η διεθνής νεάνιδα κατέβαλλε το νούμερο 2, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, με 3-2 σετ (8-11, 11-5, 5-11, 11-9, 11-2) κι έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της για τα σημερινά 18α γενέθλιά της. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με την Ελπίδα Οικονόμου να κάμπτει την Ευαγγελία Τρωαδίτη.
Να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες από το γυμνάσιο και το δημοτικό σχολείο Δερβενίου. Τις απονομές των επάθλων έκαναν στους μαθητές ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΣΑΔ Κορινθίας, Ιωάννης Φειδάς με την υπεύθυνη του γραφείου Φυσικής Αγωγής Κορινθίας, Σοφία Κέλμπουρα και στις μαθήτριες η συντονίστρια καθηγητών Φυσικής Αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ελένη Τζάνη με το μέλος της ομάδας Φυσικής Αγωγής Κορινθίας, Ανδρέα Λαγό.
Οι νικητές και οι νικήτριες:
Στο απλό μαθητών:
1. Ζήσης Δουκέρης (1ο ΓΕΛ Κηφισιάς)
2. Ιάσονας Κορδούτης (2ο ΓΕΛ Βούλας)
3. Κωνσταντίνος Στάμου (2ο ΓΕΛ Ελευσίνας)
4. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (ΓΕΛ Καστριτσίου)
Στο απλό μαθητριών:
1. Ιωάννα Γερασιμάτου (3ο ΓΕΛ Νικαίας)
2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
3. Ελπίδα Οικονόμου (15ο ΓΕΛ Πειραιά)
4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (4ο ΓΕΛ Πειραιά) 


Στο ίδιο γυμναστήριο ακολουθεί, ως γνωστόν, το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά του Ξυλοκάστρου και από αύριο το απόγευμα η σάλα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση στους αθλητές και τις αθλήτριες.
  Τους αγώνες διοργανώνει το τοπικό σωματείο σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ,Α. και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Πρόκειται να πάρουν μέρος 142 αθλητές κι αθλήτριες από 50 σωματεία της χώρας και θα γίνουν έξι ηλικιακές κατηγορίες. Την Κυριακή θα υπάρχει live streaming από την ιστοσελίδα SportsOnAir, που στην ίδια περιοχή είχε καλύψει και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων το 2017. Στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=Lttx8siCmRM θα μεταδοθούν αγώνες από τους ημιτελικούς και μέχρι το τέλος του τουρνουά, όπως και οι απονομές των επάθλων.
Ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου ιδρύθηκε το 2014 κι εκτός από την εσωτερική δραστηριότητα με παιδιά, με μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, αλλά και με βετεράνους, ασχολήθηκε από νωρίς και με τη διεξαγωγή διαφόρων events, ακόμα και με αγώνες πανελλήνιας κλίμακας. Εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων φιλοξένησε πριν από λίγα χρόνια το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 17 εφήβους, 40 παίδες, 17 κορασίδες, 40 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες και 9 μίνι παμπαίδες.
Πέρα από τα σωματεία της Κορινθίας θα έχουν αθλητές σύλλογοι από την Αθήνα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Λέσβο, την Αμαλιάδα, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τα Χανιά, την Καλαμάτα, τη Χίο και τα Ιωάννινα.
Φυσικά θα είναι παρόντα πολλά από τα δυνατά ονόματα των κατηγοριών άσχετα αν είναι το τελευταίο φετινό αναπτυξιακό κι έχουν κριθεί σχεδόν όλες οι θέσεις για τον μεγάλο τελικό της Χίου. Τα δύο πρώτα φαβορί σε κάθε κατηγορία είναι οι Ζήσης Δουκέρης, Νίκος Κορδαλής στους νέους, Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους παίδες, Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Ιωάννα Μαδέση στις κορασίδες, Κώστας Μηλικούδης, Γιάννης Μαστρογιάννης στους παμπαίδες, Ζωή Καζάκου, Δέσποινα Κανταρά στις παγκορασίδες και Γιάννης Κιοσελόγλου, Δημήτρης Γεωργαλλίδης στους μίνι παμπαίδες.
 Την Κυριακή οι αγώνες συνεχίζονται επίσης από τις 09:00 και οι τελικοί όλων των κατηγοριών έχουν υπολογιστεί για τις 14:50.
Ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου έχει ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες διάφορες παροχές, που έχει ετοιμάσει για το τουρνουά, όπως ότι θα υπάρχει λεωφορείο που θα εκτελεί το δρομολόγιο Ξυλόκαστρο-Δερβένι και ανάποδα και ότι αύριο το βράδυ στις 9:30 θα παραθέσει δείπνο στους αθλητές στο Mare Marine στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου. Να προσθέσουμε ότι θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους αθλητές, δωράκια με τοπικά προϊόντα σε διαιτητές και προπονητές κ.α..