Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Πέτρος Τατούλης «Αδιανόητο πολιτικά και συνταγματικά οι Περιφέρειες να αποτελούν βραχίονες της Κυβέρνησης»




«Ήμουν ο πρώτος που εισηγήθηκα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση στην ΕΝΠΕ και χαίρομαι γιατί όλοι οι συνάδελφοί μου έχουν πειστεί πλέον ότι πρέπει γρήγορα να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.
«Δεν μπορεί οι Περιφερειάρχες να είναι οι βραχίονες των
Κυβερνήσεων, γιατί τότε δεν υπάρχει αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Όλες αυτές οι απόψεις έχουν βαθύτατο σπέρμα αντισυνταγματικότητας, αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, μα πάνω απ' όλα δεν έχουν καμία σχέση με τις φιλελεύθερες ιδέες που έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο ανάγκη ο τόπος μας» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε το απόλυτο δικαίωμα να κάνει τις δικές του επιλογές. Δεν μπορώ εγώ να ερμηνεύσω τη δική του επιλογή στο δικό του πολιτικό σκεπτικό. Είναι όμως ανεπίτρεπτο στον 21ο αιώνα να ακούγεται η πολιτική άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μιας ευρωπαϊκής χώρας θα πρέπει να είναι ο βραχίονας, το Υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης που θα πρέπει να πειθαρχεί στην Κυβερνητική στρατηγική». 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην πορεία της πολιτικής του διαδρομής. «Έχω περάσει από όλα τα επίπεδα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχω συγκρουστεί, έχω διαφωνήσει δημόσια, έχω διαγραφεί, έχω όμως τηρήσει με απόλυτο σεβασμό τις βασικές πολιτικές μου αρχές».

Απευθυνόμαστε στους ελευθερόφρονες πολίτες
Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου σύμφωνα με τον κ. Τατούλη δίνει ένα πολιτικό στίγμα με όλους τους όλους τους ελεύθερους και ελευθερόφρονες πολίτες. «Η ελευθεροφροσύνη των πολιτών είναι το κυρίαρχο στοιχείο που μας κάνει δυνατούς».
Το χαρακτηριστικό της Νέας Πελοποννήσου είναι ότι συνιστά μια παράταξη βαθύτατα πολιτική δήλωσε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης. «Μια παράταξη της ελευθερίας και όχι του φόβου, του μίσους και του εκβιασμού. Είμαστε μια παράταξη που τα μέλη της σεβόμενοι το στόχο μας παίρνουν τις δικές τους πρωτοβουλίες. Δεν θα στερήσουμε το δικαίωμα στο κάθε μέλος μας να έχει τις δικές του πρωτοβουλίες. Είμαστε όλοι συνεννοημένοι, έχουμε συμφωνήσει ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μόνο το συμφέρον της Πελοποννήσου. Αυτός είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας».
Διεκδικούμε ένα νέο Κλεισθένη που θα κατοχυρώνει την Περιφερειακή Διακυβέρνηση
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε ακόμη λόγο για πάλη μεταξύ δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών. «Η μία που θέλει τα πράγματα ρεαλιστικά να τα πάει μπροστά και η άλλη όλων αυτών των φοβικών ανθρώπων που κοιτούν μόνο τον εαυτό τους, το συμφέρον τους και την τσέπη τους, που τρέμουν το μέλλον και το νέο κόσμο. Όλοι αυτοί που θέλουν ουσιαστικά να αφοπλίσουν τη μεγάλη κατάκτηση του Περιφερειακού θεσμού. Εμείς διεκδικούμε τώρα ένα νέο Κλεισθένη, που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερες ευθύνες και πεδία πρωτοβουλιών στις περιφερειακές αρχές». 

neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr