Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Συναγερμός στο Μαξίμου – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί στις δημοτικές εκλογές


Όποιος πιστεύει ότι στις δημοτικές εκλογές θα υπάρξουν θολά εκλογικά συμπεράσματα κάνει λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει σχεδόν παντού στους δήμους της χώρας και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα χειρότερα στους μεγάλους δήμους στους οποίους είναι πολύ πιθανό οι υποψήφιοί του να μην περάσουν στον δεύτερο γύρο! Θα πρόκειται δηλαδή για πανωλεθρία. 


Σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές των εκλογικών αναμετρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τις χαμηλές δημοσκοπήσεις έχει τρια βασικά μειονεκτήματα. 
Πρώτον, η φθορά της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει πάντα με τα κόμματα που κυβερνούν θα αποτυπωθεί σε μεγάλο βαθμό στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι συνέβη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές που η ΝΔ ως κυβέρνηση υπέστη μεγάλη φθορά θα συμβεί τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεύτερον, η πόλωση που καλλιεργεί του δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα να αναζητήσει συμμάχους σε κεντρικό επίπεδο. 
Και τρίτον, οι δικοί του υποψήφιοι, πέρα από την χαμηλή αναγνωρισιμότητά τους εισπράττουν και την κυβερνητική φθορά του κόμματός τους. Αυτές οι τρεις αιτίες θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στους υποψηφίους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ. 
Άρα, περισσότερο πιθανό είναι οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν να στηρίξουν υποψήφιους δημάρχους από άλλους χώρους και κυρίως το ισχυρό αυτοδιοικητικά ΚΙΝΑΛ παρά να είναι οι ίδιοι αυτοί που θα αναζητήσουν συμμάχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα βρίσκονται εκτός δεύτερου γύρου. 
Στην Αθήνα ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος και πρώην γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και φαίνεται ότι ίσα που εισπράττει την οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιον περίγυρό της. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τέταρτο, πίσω από Μπακογιάννη, Γερουλάνο και Κασσιδιάρη. Βέβαια τις τελευταίες μέρες ο κ. Ηλιόπουλος δείχνει κάτι να τσιμπάει αλλά εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Στη Θεσσαλονίκη, σε μονοψήφια ποσοστά δείχνει να βρίσκεται και η Νοτοπούλου η οποία όπως και ο συνυποψήφιός της, στην Αθήνα, θεωρούνται στελέχη του κομματικού σωλήνα χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αναφορές. Βέβαια στη Θεσσαλονίκη λόγω των πολλών υποψηφίων η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη αλλά οι έως τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι η κ. Νοτοπούλου δεν πείθει ότι αποτελεί νέο και άφθαρτο και γοητευτικό πρόσωπο. Και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην Πάτρα, το Περιστέρι, την Λάρισα, το Ηράκλειο Κρήτης και τον Βόλο. Τους δήμους αυτούς θα τους χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό πρόβλημα που θα έχει μετά θα είναι πολύ σοβαρό. Τόσο σοβαρό που θα τεθεί σοβαρό πρόβλημα παραμονής της κυβέρνησης, κάτι που θα οδηγήσει με βεβαιότητα σε πρόωρες εκλογές. Για να δούμε τι θα δούμε από εδώ και πέρα…
Πηγή: tomanifesto.gr