Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΕΣ


Άρθρο της Κατερίνας Γκέκη - Φαρμάκη*

Η λέξη επένδυση ανέκαθεν ήταν συνώνυμη της αύξησης της απασχόλησης ,της ροής νέου χρήματος και της δημιουργίας θετικού κλίματος για την οικονομία.
Τι συμβαίνει όμως και τα επενδυτικά σχέδια παραμένουν χρόνια στα χαρτιά και είτε τελικά εγκαταλείπονται ή στην καλύτερη περίπτωση υλοποιούνται μέσα από απίστευτα εμπόδια ;


Δυστυχώς είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν προτεραιότητά μας , και κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγαλώνει η γραφειοκρατία και τα εμπόδια στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες .Χρόνια προβλήματα
όπως οι χρήσεις γης ,το κτηματολόγιο ,οι δασικοί χάρτες ,η πολυνομία στην πολεοδομική νομοθεσία και οι Αρχαιολογικοί κανονισμοί ,αλλά και η χρονοβόρα έκδοση δικαστικών αποφάσεων δημιουργούν ένα αρνητικό πλαίσιο που αποθαρρύνει τον υποψήφιο επενδυτή .


Βελτίωση όμως του βιοτικού επιπέδου και αύξηση του ΑΕΠ της χώρας χωρίς επενδύσεις,που να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας δεν γίνεται. Αύξηση εισοδημάτων και μείωση της υποαπασχόλησης ,χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατη.


Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα υπερπλεόνασμα ,και αύξησε τον κατώτατο μισθό όχι επενδύοντας στην ανάπτυξη ,αλλά φορολογώντας και μειώνοντας κοινωνικό κράτος και ΠΔΕ.
Επιλέγει να συντηρεί με επιδόματα διάφορες κοινωνικές ομάδες ,που όμως έτσι είτε τους εθίζει στην παραοικονομία είτε τους κρατά στην μιζέρια .Οι αληθινά παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ασφυκτιούν και παραμένουν αδρανείς .

Είναι αυτή η κατάσταση πραγματική έξοδος από την κρίση;; Φυσικά και όχι !!! Είναι μια κατάσταση τραγική για την χώρα που πρέπει να αλλάξει άμεσα πριν βρεθούμε μπροστά σε τέταρτο μνημόνιο. Πριν απομειωθεί δραματικά το μαξιλάρι της οικονομίας στον βωμό των παροχών ,των διορισμών και των πάσης φύσεως τροπολογιών .


Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση το "σχέδιο Ελλάδα" .
Συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικές με διαφορετική αντίληψη, και στρατηγική τέτοια που να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου,και να παραχθεί μια ενδογενής και αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη.



Είμαστε μια παράταξη που έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι διαθέτουμε τις ικανότητες να κυβερνάνε προοδευτικά και αναπτυξιακά!!!
Μακριά από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία ζητάμε την ενίσχυση των δυνάμεών μας ,για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού ,την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και την ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατίας.!!!



#ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ _ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ .


Αικατερίνη Φαρμάκη

*   Η  κ, Κατερίνα Γκέκη - Φάρμακη  είναι πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, υποψήφια Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Κορινθίας.