Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δελτίο τύπου Οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ευχαριστουν τον κ. Παπαηλιού


https://i2.wp.com/palabourtzi.gr/wp-content/uploads/2018/05/TRIPOLI_2.jpg?resize=620%2C465&ssl=1 
Δελτίο τύπου



Οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα ήθελαν καταρχάς να ευχαριστήσουν τον κ. Παπαηλιού για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή, σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γενικότερα και την Τρίπολη ειδικότερα. Το γεγονός ότι το Υπουργείο άρχισε να ακούει την αγωνία μας για το μέλλον του Τμήματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και της Τρίπολης, είναι πράγματι μία θετική εξέλιξη.




Εντούτοις, η πραγματική αναβάθμιση, τόσο της πόλης της Τρίπολης όσο και του ίδιου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περνάει μέσα από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες ταυτίζονται με το πόρισμα της “επιτροπής Γαβρόγλου” που συστάθηκε από το ίδιο το Υπουργείο, και συνοψίζονται στα παρακάτω:

     Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και η πόλη της Πάτρας δεν έχουν θέση στον σχεδιασμό του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ένταξή τους στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντί να συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη και τη δημιουργία προοπτικής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δημιουργεί σειρά σοβαρών ακαδημαϊκών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων και θα αποτελέσει τροχοπέδη για το Ίδρυμα.

     Η πραγματική αναβάθμιση για την πόλη της Τρίπολης συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη, η οποία θα βασίζεται στη μετεξέλιξη του τμήματός μας σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Αυτό προκύπτει τόσο από το ενεργειακό τοπίο της περιοχής (ΔΕΗ Μεγαλόπολης, φράγμα Λάδωνα, κ.λπ.) όσο και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει Πολυτεχνική Σχολή ή αντίστοιχο τμήμα.

     Η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πρέπει να εκπροσωπείται αναλογικά με βαρύνουσα σημασία στον σχεδιασμό και τη χωροταξία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.



Οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.