Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ο Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης – «Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές

https://www.eklogika.gr/uploads/files-2/nd/Mitsotakis-12o-synedrio-ND.jpg
Με αέρα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σύνθημα της νίκης «αξίζουμε καλύτερα». 
Το κλίμα εντός και εκτός της αίθουσας ήταν πανηγυρικό. Σύσσωμη η ΝΔ που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση ήθελε να στείλει το μήνυμα ετοιμότητας και ενότητας. Χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά μετά από καιρό, κανένα από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος δεν έδειχνε την «κόπωση» που εμφανιζόταν το προηγούμενο διάστημα, που προκαλείτο από το παρατεταμένο κλίμα προεκλογικής παραφιλολογίας.
Παράλληλα εμφανές ήταν πως τα «πηγαδάκια» πριν την έναρξη της ομιλίας υπήρχαν, αλλά με συνεχείς ανανεώσεις, κάτι που δηλοί πως η ζύμωση και συνεργασία υπερίσχυσε της όποιας προσωπικής φιλοδοξίας και καχυποψίας. Αυτό που γινόταν άμεσα αντιληπτό περιδιαβαίνοντας στον χώρο υποδοχής, αλλά και το προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, ήταν η καθολική αποδοχή της αξίας του ευρωψηφοδελτίου.
Το ευρωψηφοδέλτιο, όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς, είναι προπομπός του τι θα ακολουθήσει. «Περιμένετε να δείτε και το Επικρατείας. Με αυτές τις κινήσεις δείχνουμε πώς θέλουμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα», είπε στο EleftherosTypos.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, στο τέλος της παρουσίας, περισσότερες από μία φορές εξήρε την αξία του ευρωψηφοδελτίου. Κάλεσε δε όχι μόνο τους παρευρισκομένους στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, αλλά και όλους τους Έλληνες να το συγκρίνουν με οποιοδήποτε ευρωψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος.
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην νέα γενιά. Απευθύνθηκε σε αυτήν με στίχους του γνωστού τραγουδιού που έχει ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως οι νέοι δεν χρειάζεται να φοβούνται για όσα συμβούν σε αυτούς, εάν συμμετέχουν οι ίδιοι στην «μητέρα των μαχών».
«Η σημερινή ημέρα είναι συμβολική διότι σε 42 ημέρες από σήμερα, στις 26 Μαΐου, η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από 4 χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος σημειώνοντας πως καθένας και καθεμιά συμβολίζει και κάτι ξεχωριστό. «Υπάρχουν έμπειρα, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έμπειρη ευρωομάδα και παλιοί αγωνιστές αλλά και νέοι άνθρωποι που έκαναν για πρώτη φορά το τολμηρό βήμα να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο» σημείωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους με ποιότητα και αυτό είναι που κάνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να ξεχωρίζει σε σχέση με τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων.
«Όλοι αγωνιστήκατε σκληρά για να φτάσετε εδώ. Κάποιοι όμως περισσότερο από άλλους κα αποδείξατε πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την πράξη προσχώρησης της χώρας στην ΕΟΚ και άνοιξε την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη.
«Ασφάλισε τη χώρα στο αγκυροβόλιο της Ευρώπης πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες τη σημασία αυτής της κορυφαίας επιλογής. Από τότε έγιναν πολλά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα, η ΝΔ είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη αλλά και η παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κληθήκαμε με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάνουμε μια εθνική επιλογή βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος», πρόσθεσε. Υπογράμμισε δε ότι τώρα ανοίγεται ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις σε μια Ευρώπη που απειλείται από της δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.
«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ. Θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή ΕΕ. Η ΝΔ είναι κεντρικός πυλώνας του ΕΛΚ το οποίο θα είναι νικητής και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι να ψάχνουμε σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ταυτότητα», είπε και πρόσθεσε πως η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.
«Είναι τόσο ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ που ξεκινά την καμπάνια του από την Αθήνα την επόμενη Τρίτη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πιο ποιοτική ευρωομάδα και τόνισε: «Η μάχη τελικά είναι όμως για τη φανέλα, είναι για τη ΝΔ. Γιατί εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Μετά από 4 χρόνια χαμένων ευκαιριών, απαισιοδοξίας, που όλο και περισσότερα νέα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια καινούργια αρχή».
«Εκείνο το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο β' ημίχρονο. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αλλά το αποτέλεσμα του α' ημιχρόνου πρέπει να είναι τέτοιο που να μην αφήνει αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» είπε υπενθυμίζοντας ότι «κάποιοι είχαν πει 'ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν'» και σημείωσε: «Εμείς δεν θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν. Θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας μας».
Παράλληλα απευθύνθηκε στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκλογές και ανέφερε: «Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Στη αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με δήλωση του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και με μηνύματα του σημερινού προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Β. Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είχε ευκαιρία για δημιουργία, δυστυχώς πήγαμε πίσω
Στην ομιλία του, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι από το 2015 οι Έλληνες δεν έχουν ξαναψηφίσει και ενώ «είχε ο Τσίπρας τη μεγάλη ευκαιρία τεσσάρων χρόνων για δημιουργία, δυστυχώς πήγαμε πίσω».
Κάποιοι πιστεύουν πολλές φορές ψέματα χωρίς να τα φιλτράρουν και σε συνδυασμό με αυτούς που απέχουν, δημιούργησαν μια τεχνητή πλειοψηφία είπε και υπενθύμισε ότι το 2009 κάποιοι πίστεψαν αυτούς που έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και το 2015 εκείνους που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια.
«Αν ήταν να σκίσουμε τα μνημόνια και αν όντως υπήρχαν λεφτά γιατί να μην το λέγαμε εμείς; Τόσο μαζοχιστές είμαστε;», ρώτησε με νόημα και πρόσθεσε: «Εξοργίζομαι με εκείνους που πιστεύουν τους ψεύτες και μετά λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι και λέτε ψέματα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και η ΝΔ θα λέει πάντα την αλήθεια. Απαιτούμε από το εκλογικό σώμα να φιλτράρει και να ξέρει ποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα».
Αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται τόνισε: «Το θέμα είναι να καταγράψουμε μια μεγάλη νίκη που θα καταγράφει τη δυναμική μας για τις εθνικές εκλογές, αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε. Θέλουμε δήμαρχο Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Πατούλη και μεγάλη δύναμη στο ευρωψηφοδέλτιο ώστε μετά να βγάλουμε ένα δυνατό πρωθυπουργό και όλοι θα έχουμε τις ίδιες αρχές και αξίες».
«Ανεξάρτητα από τους σταυρούς, να ψηφίσουμε ΝΔ. Η μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, για να είμαστε αύριο κυβέρνηση. Αυτό που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις είναι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης», είπε και πρόσθεσε: «Όλοι πάμε μαζί με μπροστάρη τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Είχαν προηγηθεί ομιλίες όλων των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όλοι έκαναν τοποθετήσεις του ενός λεπτού, όσο ακριβώς θα έχουν δικαίωμα να μιλούν στο ευρωκοινοβούλιο όπως εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη η οποία παρουσίασε την εκδήλωση.

Αυτοί είναι οι  42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές: