Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΔΕΡΒΕΝΙ: Πέτυχε το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά του Α. Ο. Ξυλοκάστρου

https://external.fath5-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQDlir_hIyrt_DWF&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Flh6.googleusercontent.com%2Fproxy%2FYPVZVoBqjZIXh9pA-zczSfJGIVT8-oBycNa9GN7p5-rbmYhjOpThdV397ggUuQ9Jn0rNALWlwKOt-C1kedDldjU%3Dw1200-h630-p-k-no-nu&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQA3q3cFUjhupmR3
Πέτυχε στην αποστολή του το 1ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Α.Ο. Ξυλοκάστρου. Παρουσίασε εξαιρετική οργάνωση, πολύ καλές συνθήκες και κυρίως έντονο ενδιαφέρον και μεράκι από τους ανθρώπους του ώστε να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα και να τιμήσουν τα παιδιά, τους συνοδούς και την επιτραπέζια αντισφαίριση γενικά. Το σωματείο, που έχει αναλάβει διάφορες διοργανώσεις στα μόλις πέντε χρόνια ζωής του, έκανε το Σαββατοκύριακο μεγαλύτερο βήμα με τη διεξαγωγή τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας κι άφησε ευχαριστημένο όλο τον κόσμο.
Η δική του αρχή στο κομμάτι των αναπτυξιακών συνέπεσε με το τέλος των φετινών όπεν. Φρόντισε λοιπόν, να κλείσει τη σειρά με τον τρόπο, που αξίζει στον πολύ σημαντικό θεσμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Οι αγώνες έγιναν στο άνετο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου και συγκέντρωσαν 137 αθλητές κι αθλήτριες από διάφορα σημεία της χώρας (με 5 απουσίες της τελευταίας στιγμής). Τους διοργάνωσε το τοπικό σωματείο σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ,Α. και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. .

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Νίκος Κορδαλής στους νέους, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, η Ευγενία Καραθανάση στις κορασίδες, ο Γιάννης Μαστρογιάννης στους παμπαίδες, η Ζωή Καζάκου στις παγκορασίδες και ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους μίνι παμπαίδες.

Στο 11ο και τελευταίο όπεν του φετινού προγράμματος μετείχαν σωματεία από την Αθήνα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Λέσβο, την Αμαλιάδα, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τη Λάρισα, τα Χανιά, την Καλαμάτα, τη Χίο και τα Ιωάννινα και φυσικά την Κορινθία. Έπειτα από τα παιχνίδια στο Δερβένι κρίθηκαν όλες οι θέσεις για τον τελικό των αναπτυξιακών (18-19 Μαΐου στη Χίο) και η ομοσπονδία θ’ ανακοινώσει προσεχώς τα παιδιά με δικαίωμα συμμετοχής.
Στους νέους επικράτησε ο Νίκος Κορδαλής, που ήταν 2ο φαβορί. Ο αθλητής, που αγωνίζεται σε σωματείο της Κορινθίας, την Ε.Α. Βόχας, επιβλήθηκε στον τελικό του Ζήση Δουκέρη με 3-0 σετ (11-5, 11-5, 11-8) και πανηγύρισε την δεύτερη σερί πρωτιά έπειτα από εκείνη στην Αλεξανδρούπολη. Ο Δουκέρης ήταν 1ο φαβορί, αλλά σίγουρα σημείωσε επιτυχία με την πρώτη του φετινή συμμετοχή σε τελικό ειδικά μετά το χρυσό μετάλλιο, που πήρε στο ίδιο γυμναστήριο την Παρασκευή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων.
Στην κατηγορία των παίδων ο Σωκράτης Γιαννούτσος έκανε άψογη πορεία ως νούμερο 1 και κατέκτησε το τρίτο του τρόπαιο στη σεζόν. Στον τελικό έκαμψε τον Γιώργο Κατσαπρακάκη με 3-0 σετ (11-7, 11-6, 11-7). Ο ηττημένος του τελικού ήταν 5ο φαβορί της κατηγορίας κι άφησε εκτός μεταλλίων το Νο 2, τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ, με νίκη 3-1 σετ. Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός με τον Ευάγγελο Μαλλιαρό να ξεπερνά τον Κίμωνα Μήτκα.
Στις κορασίδες επικράτησε η… άμυνα. Η Ευγενία Καραθανάση πέρασε το αμυντικό παιχνίδι της κι από τη θέση 3 των seedingέφτασε στη δεύτερη πρωτιά της στην τρέχουσα περίοδο ύστερα από εκείνη στην Πεύκη τον Ιανουάριο. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τη Βασιλεία Χάλαρη, η οποία έφτασε πρώτη φορά στο καθοριστικό ματς για τα χρυσό μετάλλιο (11-7, 11-5, 9-11, 11-9). Στα ημιτελικά η Καραθανάση απέκλεισε σε συναρπαστικό ματς το 1ο φαβορί, την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, με το «κόντρα» σετ να λήγει 14-12. Το νούμερο 2 του τουρνουά, η Ιωάννα Μαδέση, κάμφθηκε στην 8άδα με 3-0 σετ από τη Θεανώ Βεργεράκη. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η Μεραμβελλιωτάκη ξεπέρασε τη Βεργεράκη με 3-2 και με ανατροπή από 0-2 σετ.
Στους παμπαίδες «μονομάχησαν» για την κορυφή του βάθρου τα δύο πρώτα φαβορί, ο Κώστας Μηλικούδης και ο Γιάννης Μαστρογιάννης αντίστοιχα. Ο Μαστρογιάννης επικράτησε με 3-1 σετ σε κλειστό παιχνίδι (13-11, 6-11, 11-7, 11-9) και αναδείχτηκε νικητής της κατηγορίας για τέταρτη φορά φέτος.
Στις παγκορασίδες επιβεβαίωσε τα προγνωστικά η Ζωή Καζάκου. Στον τελικό η Χανιώτισσα κατέβαλλε με 3-0 σετ την Κατερίνα Ιωάννου (11-9, 11-5, 11-5) και φόρεσε στο στήθος της το τρίτο χρυσό μετάλλιο φέτος. Διάκριση η παρθενική παρουσία στον τελικό για την Ιωάννου, η οποία μάλιστα ήταν νούμερο 6 στα φαβορί. Το 2ο φαβορί, η Δέσποινα Κανταρά, αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη συναθλήτριά της στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου Άννα Παγάνη με 3-1 σετ. Γενικά, οι αμέτρητοι αγώνες μεταξύ παγκορασίδων από τα σωματεία του Ταύρου αποτέλεσαν την ιδιαίτερη εικόνα στη σειρά των φετινών αναπτυξιακών.
Τέλος, στους μίνι παμπαίδες, τα αγοράκια έως 9ετών, ήρθε μία ακόμα πρωτιά για τον Γιάννη Κιοσελόγλου. Ο μαθητής της 3ης δημοτικού από το κοντινό Λουτράκι ξεπέρασε στον τελικό τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη από την Καστοριά με 3-0 σετ (11-9, 11-2, 11-9).
Στο εξωαγωνιστικό μέρος τα στελέχη του Α.Ο. Ξυλοκάστρου είχαν εξασφαλίσει διαφορές παροχές προς τα παιδιά και η καλύτερη ήταν το δείπνο, που τους παρέθεσαν το βράδυ του Σαββάτου στο παραλιακό Mare Marine. Η ευκαιρία, που δόθηκε στους συμμετέχοντες, να περάσουν ξέγνοιαστα όλοι μαζί λίγες ώρες και να κάνουν παρέα ήταν θαυμάσια. Στο γυμναστήριο πήραν από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι των αγώνων, όπως και σακουλίτσα με κρουασάν, μπανάνα, νερό και τοπικά προϊόντα. Μπλουζάκι δόθηκε και στους διαιτητές μαζί με τοπική σταφίδα και μπουκάλι κρασί, ενώ ντόπιο κρασί πήραν και οι προπονητές. Επίσης, λεωφορείο εκτελούσε συχνά το δρομολόγιο Ξυλόκαστρο-Δερβένι και ανάποδα προκειμένου να εξυπηρετήσει αθλητές και συνοδούς. Ιατρική κάλυψη υπήρχε από ιδιώτη γιατρό και τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ήταν πολύτιμη, όπως σε κάθε τουρνουά, η βοήθεια εθελοντών.
Οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία για τη ζωντανή μετάδοση αγώνων από τον ημιτελικό γύρο και μετά με την ιστοσελίδα SportsOnAir, που στην ίδια περιοχή είχε καλύψει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων πριν από δύο χρόνια. Υπήρχε livestreamingαπό δύο τραπέζια, ενώ στους τελικούς δινόταν εικόνα κι από τρία τραπέζια. Οι κάμερες τράβηξαν και την απονομή των επάθλων.
Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε τελετή έναρξης, όπου παρέστη κι έκανε χαιρετισμό ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος. Ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι «θα στηρίζουμε πάντα τέτοιες προσπάθειες» κι εξέφρασε τη χαρά του «που φιλοξενούμε πάλι μεγάλη διοργάνωση στην επιτραπέζια αντισφαίριση». Εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. καλωσόρισε τον κόσμο κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εγχείρημα του Α.Ο. Ξυλοκάστρου ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας Τάκης Τζόβολος. Ακολούθησαν δύο τιμητικές διακρίσεις.
Ο δήμος και το τοπικό σωματείο βράβευσαν τον Τάσο Δασκαλόπουλο για την προσφορά του στο κορινθιακό πινγκ πονγκ (ως διεθνής αθλητής στις μικρές ηλικίες, ως προπονητής και διοικητικό στέλεχος στην Ε.Α. Βόχας μετέπειτα), καθώς και για την άνοδο της Ε.Α. Βόχας στην Α1 κατηγορία ανδρών. Επίσης, δόθηκε τιμητική πλακέτα για τον Γιάννη Σγουρόπουλο με αφορμή φυσικά τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους του στο απλό εφήβων και το απλό Νέων ανδρών. Ο 19χρονος άσος ήταν απών και το βραβείο παρέλαβε ο αδερφός του Κώστας, που επίσης είναι διακεκριμένος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν προπονητής στον Α.Ο. Ξυλοκάστρου.
Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Δημήτρης Κάσσιος στους μίνι παμπαίδες, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερβενίου Διαμάντω Δενδρινέλη στους παμπαίδες, το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Ανδρέας Ζάρρος στους παμπαίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Νίκος Φιλιππακόπουλος στις παγκορασίδες, ο γενικός γραμματέας του Α.Ο. Ξυλοκάστρου Άρης Λευτεριώτης και ο έφορος του ίδιου σωματείου Βλάσης Γεωργίου στους εφήβους και ο Τάκης Τζόβολος στους παίδες. Ο τελευταίος ευχαρίστησε στο κλείσιμο της διοργάνωσης τις αποστολές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων κι ευχήθηκε στο επανιδείν, μια που ολοκληρώθηκε η σειρά των αναπτυξιακών και απομένει ο μεγάλος τελικός τον Μάιο στη Χίο.
Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:
ΕΦΗΒΟΙ:
1. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)
2. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)
3. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
4. Δημήτρης Βασιλάκης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)
3. Ευάγγελος Μαλλιαρός (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)
4. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
2. Βασιλεία Χάλαρη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
4. Θεανώ Βεργεράκη (Ο.Α. Χανίων)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)
3. Κώστας Σωτηρίου (Σάρισες Φλώρινας)
4. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
2. Κατερίνα Ιωάννου (Α.Ε.Σ. Ίκαρος Καστριτσίου)
3. Μαύρα Κοντοπούλου (Ρουφ 80)
4. Άννα Παγάνη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)
2. Κωνσταντίνος Ισαακίδης (Α.Σ. Μανιακών Καστοριάς Κένταυρος)
3. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (Αθηνά Μαγκουφάνας)

 Την Κυριακή, οι τελικοί αγώνες, μεταδόθηκαν σε ζωντανή μετάδοση από την ιστοσελίδα μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το σχετικό βίντεο