Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ: Δεν έγιναν ζημιές μόνο στο Ξυλόκαστρο αλλά και στα Μαυρα Λιθάρια και τη Παραλία Πεταλούς.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgib9BRvDc7uRuY_BHsoCjJqqFoVHSdT3w7UueeR9jDG2rItdSxQhrEEYYBVt-RIitgbpymZCHfSevlIxyjOGrjYUZF499zks6lh4U064yYd3ImJz9jXk-aJwjPeUqPFuY_AgdyZXOI1bw/s400/mayralitharia4.png

 Γάφρει ο Νίκος Ζάβαλης.

Με λύπη παρακολουθώ τις δηλώσεις του σημερινού δημάρχου και τις δηλώσεις του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου μας.  Λένε: έγιναν ζημιές από την διάβρωση των ακτών στο Ξυλόκαστρο. Συμφωνούμε σε αυτό. Όμως υπάρχουν περιοχές και εδώ (Μαυραλιθάρια ,Πεταλού παραλία) που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές .
Κανείς δεν ενδιαφέρεται .Μάλιστα ο κ.Τσιώτος , για να εντυπωσιάσει ανέφερε
τους Αριστοναύτες ,ότι έχουν υποστεί ζημιές. Δεν έδειξε ενδιαφέρον ,για την Υπερησίη , (που ήταν μεγάλο λιμάνι ) που έχουμε τεράστιες ζημιές.
Γι΄αυτό πολλοί λένε να αλλάξει η ονομασία του δήμου και να γίνει αντί ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ,να γίνει ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, διότι έτσι έχει καθιερωθεί από την πράξη.
Είχαμε στείλει επιστολή στον κ.Τατούλη τον Ιανουάριο με υπογραφές όλων των κατοίκων ,να δείξουν ενδιαφέρον .Μας απάντησε ,ότι έδωσε εντολή να μας επισκεφθούν τεχνικοί υπάλληλοι και να μας ενημερώσουν και εμάς και τον ίδιο.

Φυσικά εμάς ουδείς μας ενημέρωσε. Ετσι φέραμε δικό μας τεχνικό ,και ζητήσαμε με την συν. επιστολή να μας ακούσει ο κ.Τατούλης,τονίζοντας ότι εδώ είναι αβαθή να νερά ενώ εκεί που δείχνουν ενδιαφέρον είναι "άπατη" η θάλασσα. Ως εκ τούτου ,σε μας είναι ελάχιστο το κόστος.

Η Επιστολή:
 
Πέτρο Τατούλη  ---Περιφεριάρχη Πελοποννήσου   12/3/2019
Πλ.Εθνάρχου Μακαρίου ---Τρίπολη ---Αρκαδία   221 00

Αξιότιμε Κύριε Τατούλη ,
Σας είχαμε στείλει επιστολή τον περασμένο Ιανουάριο και σας είχαμε ενημερώσει για την τραγική κατ/ση της παραλίας μας από την διάβρωση από τα κύματα.Δείξατε ενδιαφέρον και εδώσατε εντολή στις Δ/νσεις τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας να ελέγξουν και να σας ενημερώσουν .
Μάλιστα μας έκανε εντύπωση που δώσατε εντολή να ενημερώσουν και μας !
Δεν ξέρω αν εσάς ,σας ενημέρωσαν ,εμάς ,μας αγνόησαν παντελώς.
Νέα διάβρωση είχαμε με την τελευταία κακοκαιρία.
Ποιός θα δείξει ενδιαφέρον;;;
Ποιός θα ελέγξει αυτούς που φτιάχνουν τέτια έργα;;; .Στην περιοχή μας ,κάτω από το σπίτι του Σωτηρόπουλου ,μέσα στην δεκαετία τρείς ,ή, τέσσαρες φορές ρίχνουν μπετά ,τα χαλάει η θάλασσα και πάλι τα ξαναφτιάχνουν! Τι φταίει και ξαναχαλάνε;;;
Μήπως ;;;πολλοί ρωτάνε! Όχι δεν θέλω να το πιστέψω αυτό.....
Επειδή ουδείς ενδιαφέρεται να ενημερώσει τον κόσμο ,φέραμε δικούς μας ανεγνωρισμένους επιστήμονες και μας είπαν ότι εύκολα μπορεί να προστατευθούν τα σπίτια μας ,γιατί σε μας δεν είναι βαθειά η θάλασσα ,όπως συμβαίνει αλλού.Μάλιστα δεν ήταν άμμος ,ήταν χώμα πατημένο και στέρεο ,γιατί αλωνίζαν τα σιτάρια τους,ως εκ πολύ εύκολα και με ελάχιστα έξοδα ,μπορούμε να προστατευθούμε από την μανία των κυμάτων.Τα σωστά και ωραία έργα που κάνετε και κάνετε ακόμη –και καλά κάνετε- εκεί η θάλασσα ήταν «άπατη».Η δική μας θάλασσα είναι αβαθής και σύμφωνα με τους δικούς μας επιστήμονες δεν χρειάζονται «τσιμεντοκολόνες» ,μόνο μεγάλες πέτρες χρειάζονται .
Kάτοικοι Μαυραλιθαρίων
Εκπρόσωπος :
Ν.Ζάβαλης τηλ.6974/773116.