Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Πέτρος Τατούλης. Με την Αρεόπολη και τη Μάνη ανοίγουμε τον κύκλο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση



"Προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το συντονισμό όλων των μεγάλων γεγονότων. Στοχεύουμε κυρίως μετά από αυτές τις εκδηλώσεις να προκύψουν σημαντικοί θεσμοί, που θα προβάλλουν διαχρονικά τα μηνύματα της Επανάστασης του '21 και κυρίως το αδούλωτο φρόνημα των Πελοποννησίων συμπολιτών μας" δήλωσε από τη Αρεόπολη την Κυριακή 17
Μαρτίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων για την πρώτη πράξη της Ελληνικής Επανάστασης.
 
 Με την εκδήλωση της Αρεόπολης αρχίζει ουσιαστικά ο κύκλος των εορτασμών της Επανάστασης του '21, ανέφερε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η 17η Μαρτίου του 1821 σηματοδοτεί το κορυφαίο πολιτικό και στρατιωτικό γεγονός που ουσιαστικά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την έναρξη της Επανάστασης του '21.

"Αυτό θυμόμαστε εδώ, αυτό τιμάμε εδώ, γιατί χωρίς τη Μάνη, χωρίς τους Μανιάτες η Επανάσταση, όπως είχε πει ο Παπαφλέσσας στη Βοστίτσα, δεν επρόκειτο ποτέ ούτε να ξεκινήσει, ούτε να έχει αίσιο τέλος" σημείωσε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ