Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1: "Φωτιά" στο δεύτερο ημίχρονο

https://www.fosonline.gr/media/news/2019/03/31/46551/main/guilhermeatr.jpg 
Ματσάρα έγινε στο Φάληρο με τον Ατρόμητο να έχει δοκάρι, να προηγείται, αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς με γκολ των Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη.Το "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν σχεδόν γεμάτο και όσοι επέλεξαν να κατηφορίσουν στον Πειραιά δικαιώθηκαν. Παρακολούθησαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και είδαν τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή κόντρα σε έναν αξιόμαχο και πολύ καλό αντίπαλο. Οι Πειραιώτες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, στην επανάληψη ήταν καταιγιστικοί και έκαναν την ανατροπή κόντρα στην ομάδα του
Περιστερίου. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου έτσι και τώρα ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά για τον Ατρόμητο ήταν ακόμα ένα σημαντικό ματς στην προσπάθεια του να τερματίσει τρίτος. Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Όπως έχει συμβεί και σε άλλα ματς έτσι και σε αυτό ο αντίπαλος επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 2' είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεσε φάουλ του Ουάρντα. Ενσικουλού, Μάντσον, Ουάρντα και Μπρούνο ήταν οι παίκτες που έδιναν επιθετική ώθηση στον Ατρόμητο.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε από το 10' και μετά να φέρει το ματς στα μέτρα του και να βγει στην επίθεση. Στο 6' η τελική πάσα του Φορτούνη για τον Μασούρα δεν ήταν καλή, αλλά σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός έβρισκε τα πατήματα του. Στο 13' χάθηκε τρομερή ευκαιρία με τον Μασούρα με τον Μέγιερι να τον προλαβαίνει και να κρατάει το μηδέν. Σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού ήταν ο Μπουχαλάκης, ο οποίος και έκοβε και δημιουργούσε καταστάσεις. Ο Ατρόμητος, πάντως είχε κατέβει στο φαληρικό γήπεδο με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο και στο 15' έχασε καλή ευκαιρία με τον Μάντσον. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά με γρήγορο ρυθμό και φάσεις και από τις δύο πλευρές. 
Ευκαιρίες γίνονταν και στις δύο εστίες, ενώ από τον Ολυμπιακό εκείνο που έλειπε ήταν η σωστή τελική πάσα. Τελικά στο 30' η ομάδα του Πειραιά πλήρωσε ένα λάθος του Γκιγιέρμε έξω από την περιοχή, ο Μπρούνο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κουλούρης πέτυχε το 0-1. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν στον χρόνο που απέμενε για να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Ποντένσε πήρε πρωτοβουλίες, αλλά στο 43' ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καλή του πάσα και να κάνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός έτσι σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό, φάσεις και ένταση πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές με τον Ντίας και τον Χασάν να περνάνε στις θέσεις των Μασούρα και Γκερέρο αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ ώθηση με την είσοδο του Πορτογάλου εξτρέμ και εκδήλωνε επιθέσεις κατά κύματα. Στο 50' μία καλή σέντρα του Φορτούνη ήταν αρκετή για να σκοράρει με κεφαλιά ο Γκιγιέρμε και να κάνει το 1-1. Ο Ολυμπιακός έβγαζε τρομερή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και ασκούσε μεγάλη πίεση στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία έδειχνε να μην πατάει καλά μετά το γκολ που δέχτηκε, ενώ στο 57' ο Μέγιερι σταμάτησε τον Χασάν σε τετ α τετ.
Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο Νταμίρ Κάναντι βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό στο 62΄έβγαλε τον Ουάρντα και πέρασε στο παιχνίδι τον Καρασαλίδη θέλοντας να θωρακίσει την άμυνα του και να παίξει με τρία στόπερ. Μία κίνηση που αποδείχτηκε λάθος, διότι έτσι βρήκαν περισσότερους χώρους από τα άκρα οι Κούτρης, Ομάρ με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γίνει ακόμα πιο πιεστικός για την άμυνα του Ατρόμητου. Η πίεση της ομάδας του Πειραιά καρποφόρησε στο 75' όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπουχαλάκης με προβολή στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1 και την ανατροπή. Κλειδιά στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό ήταν η αγωνιστική άνοδος του Φορτούνη και ο "δαιμόνιος" Ποντένσε, οι οποίοι έφτιαξαν και τα δύο γκολ της ομάδας του Πειραιά χαρίζοντας της μία ακόμα νίκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (90' Καμαρά), Μασούρας (46' Ντίας), Γκερέρο (46' Χασάν)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μεγιερι, Κιβρακίδης (76' Μανούσος), Χατζηισαΐας, Σάκιτς, Μπουσούλαντζιτς, Ουάρντα (62' Καρασαλίδης), Ενσικουλού (82' Μούζακιτς), Κουλούρης, Μπρούνο, Μάντσον, Ρισβάνης.