Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Τη δημιουργία Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ



Η δημιουργία Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας κ. Πάνου Κουάνη, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.
«Η Πελοπόννησος παρουσιάζει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη δημιουργία οπτικοακουστικών παραγωγών» ήταν η κοινή διαπίστωση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κατά την
οποία ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης σημείωσε ότι ήδη η Περιφερειακή αρχή έχει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην υποστήριξη τέτοιων παραγωγών και έτοιμη δομή, η οποία θα υποδεχθεί το Γραφείο του ΕΚΟΜΕ.
Πέραν τούτου συμφωνήθηκε η αξιοποίηση υλικού προβολής της Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΚΟΜΕ, το οποίο επίσης διαθέτει έτοιμο η Περιφερειακή αρχή.
«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και προβολής τον προορισμό της Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό θα συνεργαστούμε με το ΕΚΟΜΕ, στη βάση ωστόσο συγκεκριμένης στρατηγικής και προοπτικής που θα συμφωνήσουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει προβεί στην απαραίτητη προετοιμασία για την άμεση λειτουργία του Γραφείου και ανακοίνωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος. 
Το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. είναι εποπτευόμενος Οργανισμός του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης και δραστηριοποιείται:
·         Στην υποστήριξη και ανάδειξη της οπτικοαουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
·         Στην εκπαίδευση στα Μέσα και την Πληροφορία μέσω στοχευμένων προγραμμάτων οπτικοακουστικής και ψηφιακής παιδείας
·         Στην  ψηφιοποίηση οπτικοακουστικών αρχείων και τη δημιουργία εθνικού αποθετηρίου για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς και την ανάδειξη του πολιτισμικού προϊόντος.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου