Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ" Γίναμε ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ χρονών …και το γιορτάζουμε!!!


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSUa8LtCDJhQSZO_tdaU9FmPdgq6rHdA4eXSXAA5PDhb67KCTRe
Τα επετειακά δε μου πολυαρέσουν γενικά, ούτε ο δέκατος πέμπτος  χρόνος κυκλοφορίας σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για κανέναν. Κάθε Γενάρη όμως, έχω το δικαίωμα να μοιράζομαι με τους αναγνώστες ένα μικρό απολογισμό.
Από τον Γενάρη του 2005, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της τοπικής εφημερίδας Πολιτιστικό Βήμα Φενεού, πολλά έχουν αλλάξει, κατά γενική ομολογία.
Μπαίνοντας στον 15 χρόνο της κυκλοφορίας της εφημερίδας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες αλλά και τους γνωστούς και άγνωστους φίλους για τη δύναμη που μας δίνουν ώστε να δημιουργείται η αισιόδοξη προοπτική συνέχειας της έκδοσης και για τα επόμενα χρόνια.
Χάρη στη δική σας στήριξη είμαι σίγουρος ότι το μεράκι και το πάθος θα είναι για πολύ καιρό ακόμη παρόντα. Και στο κάτω-κάτω αν κάποτε δεν θα μπορούμε πλέον ν' ανταποκριθούμε στους καιρούς, θα κλείσει ο κύκλος. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα βρικολακιάσουμε, ούτε θα γίνουμε γραφικοί και μουσειακοί.
Αυτό που μετρά είναι η χαρά της δημιουργίας, μια «γέννηση» που επαναλαμβάνετε κάθε δίμηνο, με το άγχος, το τρέξιμο, τα λάθη, και που όλα να ξεχνιούνται μόλις φτάνουν τα πρώτα φρέσκα ζεστά φύλλα από το τυπογραφείο.
Αυτό που μετρά επίσης είναι η αμφίδρομη επικοινωνία με τους αναγνώστες, με τους Φενεάτες και τους φίλους της περιοχής, γιατί και όσοι δε μας διαβάζουν μας γνωρίζουν και έχουν κάτι να μας πουν.
Μιλώ περισσότερο για όλους εσάς που, νοιώθοντας πλέον την εφημερίδα δική σας παίρνετε την πρωτοβουλία να προτείνετε θέματα, να μας ασκήσετε κριτική για τον ένα ή τον άλλο λόγο, να απαιτήσετε να ασχοληθούμε με ότι σας ενδιαφέρει.
Πάρα πολλά
e-mail λαμβάνουμε καθημερινά, που αφορούν την περιοχή μας. Το ότι έχουμε καταξιωθεί ως «Το έντυπο του Φενεού» μας περιποιεί τιμή και δεν την αποποιούμαστε.
Είμαστε ή προσπαθούμε να είμαστε ένα σύγχρονο επαρχιακό έντυπο με άποψη, εκμεταλλευόμενοι την περιοδικότητά μας, απαλλαγμένοι, από το άγχος της καθημερινότητας (που να βρεθεί καθημερινή είδηση σε τόσο μικρή πληθυσμιακή κοινωνία;), διακρίνουμε ευκρινέστερα ποια θέματα και πρόσωπα αξίζει να προβληθούν και τι ενδιαφέρει τους αναγνώστες!
Ελπίζουμε να βρίσκετε ενδιαφέρουσα την περιήγηση στις σελίδες μας.
Ώρες ατέλειωτες μπροστά στον υπολογιστή . Γράφονται ξαναγράφονται και διορθώνονται τα κείμενά πολλές φορές, μέχρις ότου οι λέξεις να βρουν την ισορροπία τους.
Η  συγκίνηση πάντα διακριτικά παρούσα, από το ξεφύλλισμα  όλων των τευχών των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων, τυπωμένες αποδείξεις της αδυσώπητης πορείας του χρόνου...-

Με εκτίμηση,
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ