Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΠΑΟΚ στην παράταση "εκτέλεσε" από τα 11 μέτρα τον Πανιώνιο. Χαμός με την διαμαρτυρία του Πανιωνίου

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2: Εκτέλεση από τα 11 μέτρα
 Με γκολ-πέναλτι στο 29΄ της παράτασης ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Πανιώνιο με 4-2 από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 
Ο Πανιώνιος έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στην Τούμπα, αλλά αποκλείστηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 119’ για χέρι του Μανθάτη σε σουτ του Μίσιτς, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των παικτών του Πανιωνίου και του Άκη Μάντζιου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πανιωνίου αρνήθηκαν να κάνουν σέντρα και ο Σκουλάς σφύριξε τη λήξη πριν
ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις.
Το ματς ήταν συγκλονιστικό, με πάθος, δύναμη, ψυχή και πολλές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Μπίσεσβαρ στο 32’ με ένα πολύ εύκολο γκολ, αλλά μέσα σε ένα λεπτό, ο Πανιώνιος, απάντησε με τον Ντουρμισάι και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση καθώς ο ΠΑΟΚ ζήτησε ένα πέναλτι για ανατροπή του Κρέσπο από τον Σταυρόπουλο. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έχασε σωρεία ευκαιριών, ο Πανιώνιος κλείστηκε στην άμυνα του γυρίζοντας το σύστημα σε 5-4-1 και στο 82’ ο Σφιντέρσκι έκανε το 2-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όμως ο Καμαρά βρήκε τη δύναμη να σκοράρει στο 93’ και να σιωπήσει την Τούμπα. Ωστόσο στο 114΄με κόντρες ο Άκπομ διαμόρφωσε το 3-2 και στην εκπνοή το πέναλτι του Βιεϊρίνια έκρινε την πρόκριση.και τελικά να κερδίσει πέναλτι λίγα λεπτά πριν την λήξη και της παράτασης, με τους «κυανέρυθρους» να είναι πυρ και μανία με την απόφαση του διαιτητή!
Το χρονόμετρο έδειχνε το 118′ όταν ο αρχηγός Αντελίνιο Βιεϊρίνια ευστοχούσε από τα 11 βήματα μετά από χέρι που έκανε ο Μανθάτης μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου.
Ο Μανθάτης διαμαρτυρήθηκε έντονα μαζί με όλους τους συμπαίκτες του, ενώ ο Πανιώνιος… αρνήθηκε να κάνει σέντρα μετά το 4-2 με τον διαιτητή τελικά να σφυρίζει την λήξη!
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάκχοφ (74’ Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56’ Άκπομ), Πέλκας (13’ Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (97’ Μίσιτς), Σβιντέρσκι.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Α. Μάντζιος): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78’ Άρτσε), Κότσιτς, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Μπουμάλ (60’ Μπανανά), Τσιλούλης (91’ Καμαρά), Ντουρμισάι.

Η αυλαία της φάσης των «8» πέφτει την Πέμπτη(28/2) στο «Γ.Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Λαμία στον επαναληπτικό του 3-3.
Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου