Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Απάντηση Ανταρσία στο Μωριά.. σε πρόταση της ΛΑΕ

https://antarsiastomoria.files.wordpress.com/2014/04/cropped-antarsia_moria_banner.jpg
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΥ

Οι παραπάνω συναγωνιστές με ανοιχτή επιστολή κάλεσαν αγωνιστές και συλλογικότητες της αριστεράς προκειμένου να συγκροτηθεί Περιφερειακή Παράταξη για τις εκλογές του Μάη  «για μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου». 
Η πρόταση αυτή κατατέθηκε και στην «Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την ανατροπή»  η οποία την συζήτησε σε ανοιχτή συνέλευσή της, την Κυριακή 24-02-2019 στην Τρίπολη. Η συνέλευση ομόφωνα εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η αυτοτελής παρέμβαση
στην κεντρική πολιτική μάχη και των περιφερειακών εκλογών ενός σχήματος με σαφή αντιδιαχειριστική, αντικυβερνητική, αντιΕΕ, αντικαπιταλιστική, φυσιογνωμία και χαρακτηριστικά, για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης για την ανατροπή των αντιλαϊκών  πολιτικών που εφαρμόζονται, αλληλοσυμπληρούμενες και αλληλοδιαπλεκόμενες από το κράτος (κεντρικό και τοπικό), την Ε.Ε. και τους καπιταλιστικούς ομίλους. Μιας πολιτικής που πιστά υπηρετούν και ο προοδευτικός (δήθεν) κεντροαριστερός πόλος και ο (ακρο)δεξιός  νεοφιλελεύθερος. Μιας πολιτικής που σε περιφερειακό επίπεδο συναγωνίζονται ο κ. Τατούλης, ο κ. Νίκας και ο κ. Δέδες ποιος θα την εφαρμόσει ποιο αποτελεσματικά και γρήγορα.  Στη βάση αυτή εκτιμήθηκε από τη συνέλευση η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου αγωνιστών και ρευμάτων του εργατικού, νεολαιίστικου και αγροτικού κινήματος, της αντιιμπεριαλιστικής, αντιεθνικιστικής, αντιφασιστικής πάλης, του αγώνα για την οικολογία και το περιβάλλον, για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα.
Η πρόταση των συναγωνιστών για ένα μέτωπο ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, πιστεύουμε ότι δεν απαντά ολοκληρωμένα στο αναγκαίο σήμερα μέτωπο (και το περιεχόμενό του) για την αποτελεσματική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Ταυτόχρονα είναι πολύ ανίσχυρη στο νέο αστικό δίπολο (πρόοδος – νεοφιλελευθερισμός) και την επιχειρούμενη πόλωση που στήνονται ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.   Επίσης, οι αναφορές για ένα Πε. Συ. «μικρό κοινοβούλιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής»  για μια «περιφερειακή αυτοδιοίκηση θεσμό ανοιχτό και ανατροφοδοτούμενο από την κοινωνία...εγγυητή των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων» και για θεσμοθέτηση  «συλλογικού οργάνου των περιφερειακών συμβούλων ανά νομό και των επικεφαλής των παρατάξεων από (και υπό)  τον/την αντιπεριφερειάρχη» ,  πιστεύουμε ότι δημιουργούν αυταπάτες, συσκοτίζουν τον ταξικό χαρακτήρα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εμποδίζουν την ανάπτυξη της πάλης ενιαία απέναντι και στην κεντρική αλλά και στην τοπική κυβέρνηση.
Στην βάση των παραπάνω η απάντηση μας για συγκρότηση περιφερειακής παράταξης είναι αρνητική. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την σταθερή προσήλωσή μας στην κοινή δράση στα μέτωπα πάλης που μέχρι σήμερα έχουμε καταχτήσει καθώς και την προσπάθειά μας για παραπέρα διεύρυνση και ανάπτυξη.
Επίσης δηλώνουμε την διαθεσιμότητά μας για την  ανάπτυξη του αναγκαίου διαλόγου για την  ανάπτυξη – ανασυγκρότηση του κινήματος και της Αριστεράς, για σύγχρονες επαναστατικές απαντήσεις στα μεγάλα πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα της εποχής μας.
  
 Συναγωνιστικά

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ