Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η μεγάλη “συγχώνευση” που ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ…


Του Μανώλη Κομνηνού

Μια μεγάλη συγχώνευση στα ΜΜΕ ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας.
Το Action 24 του Διονύση Παναγιωτάκη και ο Όμιλος του Θανάση Μαυρίδη, με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και το site liberal.gr, ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να σταθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της τρέχουσας συγκυρίας, και να ενισχύσουν τη δημοσιογραφική παρεμβατικότητά τους.
Η σχετική ανακοίνωση, με την παρακάτω ανάρτηση στο site liberal:


“Οι διοικήσεις και οι δημοσιογραφικές ομάδες της ιστοσελίδας Liberal.gr, της εφημερίδας Φιλελεύθερος και του τηλεοπτικού σταθμού Action24 ανακοινώνουν την απόφασή τους για πλήρη και απόλυτη συνεργασία σε όλο το εύρος που καλύπτουν οι δραστηριότητές τους.
Με τη δημιουργία του νέου επιχειρηματικού σχήματος που βασίζεται στην αρχή «η ισχύς εν τη ενώσει» αλλά και το όραμα και το πάθος όλων μας, πιστεύουμε ότι όχι μόνο θα βελτιωθούν τα υφιστάμενα μέσα, αλλά θα προκύψουν πολλές δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Ο απολύτως εφικτός στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση και των τριών μέσων ενημέρωσης και η οικονομική τους ευρωστία ως θεμέλιος λίθος της ανεξαρτησίας τους. Είναι αδιαπραγμάτευτη η δέσμευσή μας ότι το νέο σχήμα θα υπηρετήσει τις αρχές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ενημέρωσης που δεν προσβάλλει, αλλά τιμά και σέβεται τον πολίτη.
Κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει μια υγιή αγορά μέσων ενημέρωσης, η οποία θα λειτουργεί μεν με κανόνες, αλλά χωρίς τη μακρά χείρα οποιασδήποτε εξουσίας που υπό το πρόσχημα του ρυθμιστή θα ελέγχει και θα χειραγωγεί την πληροφόρηση.
Αδιαπραγμάτευτη είναι και η πίστη μας στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές παραδόσεις, καθώς και στις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Αυτή τη δημοσιογραφία θα υπηρετήσουμε. Ορίζοντας ως τελικό κριτή ασφαλώς τους αναγνώστες μας και τους τηλεθεατές μας. “

ysterografa.gr