Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μην αγνοείτε το μούδιασμα στα άκρα: Τι μπορεί να δείχνει για την υγεία σας



Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών


heart healthΟ σφυγμός ή καρδιακός παλμός είναι η μετάδοση του κύματος αίματος, που προκαλείται από την καρδιακή συστολή, στο τοίχωμα των αγγείων. Ο αριθμός των σφυγμών σε κατάσταση ηρεμίας αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη τόσο της φυσικής μας κατάστασης όσο και της κατάστασης της υγείας μας. Πόσοι ,όμως, γνωρίζουν ποιες
είναι οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών;

Διαβάστε περισσότερα


Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής διαμαρτύρεται για τον περιορισμό της συνταγογράφησης


syntagografisiΤην διαμαρτυρία της για για τον περιορισμό του δικαιώματος των γενικών γιατρών στη συνταγογράφηση εκφράζει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Συγκεκριμένα, η επιστολή της Ένωσης έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την πρόληψη της γρίπης στα σχολεία


gripi sxoleiaΟδηγίες προς τις σχολικές μονάδες, για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης  απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνονται τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές είναι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ


PISaΜε τη συμμετοχή 350 Προέδρων και Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα

Προς αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές


eopyyyΤην έναρξη της πανελλαδικής αναστολής εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών στην τελευταία του συνεδρίασή του, ενώ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr