Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Συντριπτικό χτύπημα στην ιεραρχία του Ελληνικού Στρατού αναμένεται να δώσει από σήμερα ο διορισμένος από τον Αλέξη Τσίπρα  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Αποστολάκης με απρόβλεπτες συνέπειες. Το ρεπορτάζ φέρνει το διορισμένο από τον Πρόεδρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θερμό οπαδό του Μαδούρο, να απομακρύνει το Στρατηγό Στεφανή για αυτό και εξάλλου και διορίστηκε προκαλώντας και το πρωτοφανές αδιέξοδο μέχρι τώρα στις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας. Συνέπεια θα είναι να αποστρατεύει μαζί του σχεδόν το σύνολο της στρατιωτικής ηγεσίας των 11 Αντιστρατήγων. Μόνο δύο, σύμφωνα με πληροφορίες,  αναμένεται από τους παλαιούς να παραμείνουν και στο επόμενο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

Νέος ΑΓΕΕΘΑ όλα δείχνουν τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του Υπουργού  εξαίρετο Στρατηγό Φλώρο που ασκεί και προσωρινά τα καθήκοντα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάποιοι αποδίδουν την προτίμηση και εμπιστοσύνη του νέου διορισμένου Υπουργού στα προσόντα του Στρατηγού, κάποιοι στην επιθυμία σκοτεινών κύκλων απομάκρυνσης του από την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου επενδύοντας και στη χρήση του ως αποδιοπομπαίου τράγου όταν απαιτηθεί. Για τους σκοτεινούς κύκλους ο Στρατηγός Φλώρος αποτελεί εμπόδιο στα μεγαλοπήβολα σχέδια προμηθειών που θα αναζωογωνήσουν ναυπηγοεπισκευαστικά συμφέροντα κύκλων που διοικούν τις εταιρείες τους με μονοπρόσωπες ΙΚΕ ποντιακής καταγωγής. Προμήθειες που για να γίνουν, όπως και το 1996, 23 χρόνια πριν, απαιτούν μία τεχνητή κρίση στο Αιγαίο το συντομότερο δυνατόν και οπωσδήποτε πριν από τις εθνικές εκλογές καθώς και την δημιουργία μία φιλικής και επιρρεπούς στρατιωτικής ιεραρχίας. Κάπως έτσι είχε παραχθεί και η οκταετής προδοτική ηγεσία των Τζοχατζόπουλου Παπαντωνίου.

Η επιλογή του Στρατηγού Φλώρου πέραν από τον επιχειρησιακό τόνο απέναντι σε αόρατους εχθρούς καθώς η Ελλάδα από σήμερα μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να περιβάλλεται από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ Ιταλία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία, αναναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επιφέρει και πρωτοφανή με επικίνδυνα παιχνίδια και απορρύθμιση στην ιεραρχία του. Ανώτεροι μέχρι χθες Στρατηγοί φέρονται πρόθυμοι να γίνουν κατώτεροι του Στρατηγού Φλώρου για να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών του κ.Αποστολάκη. Εντολοδόχοι αυτής της μη τιμητικής πράξης κατά προτεραιότητα οι καταγόμενοι από το ευνοούμενο νησί της Μαντάμ «Ο» και τον επιχειρηματία του με παράδοση στις τοποθετήσεις αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Η ενέργεια αυτή η οποία δεν έχει συμβεί από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και Στρατού θα έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Εξάλλου και η επιλογή και ανακοίνωση των πολιτικών πεποιθήσεων ή προτιμήσεων του εν ενεργεία μέχρι τώρα Αξιωματικού πρώην Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Ναυάρχου ε.α. Αποστολάκη ως πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δημόσιας τηλεόρασης έχει δημιουργήσει ένα προηγούμενο μετάπτωσης ενστόλων σε πολιτικούς εντός 24 ωρών. 

Στο επιχειρησιακό προφίλ που διακινείται και μετά την ανάληψη των πολιτικών καθηκόντων του Υπουργού Αποστολάκη με αστραπές και βροντές προς όλες τις κατευθύνσεις και δυστυχώς επικοινωνιακή αποκοπή των δηλώσεων του περί κρίσιμων καταστάσεων, από περίεργες που ήταν την προηγούμενη  εβδομάδα, πολλοί προσθέτουν και το εφοπλιστικό του προφίλ. Είναι γεγονός ότι η δεύτερη πολιτική πράξη του υπουργού πρώην στρατιωτικού μετά την τοποθέτηση της υπογραφής του για τη γέννηση της σύγχρονης Βόρειας Μακεδονίας ήταν η επίσκεψη του στο νησί των εφοπλιστών, τη Χίο και η βράβευση του φιλόπατρη εφοπλιστή Τσάκου. Οι εφοπλιστές όλοι με έντονο ενδιαφέρον για την πατρίδα αλλά χωρίς δύναμη δυστυχώς να αποτρέψουν το σημερινό χάλι της Ελλάδας, παρά την παγκόσμια αναγνώρισή τους, έχουν και έντονο ενδιαφέρον και στις ναυπηγήσεις των σκαφών τους που απαιτούν ναυπηγεία, φυσικά. Η γνωστή πια Μαντάμ «Ο» εκπαιδευμένη στα όρη του Σινά με τον συνάδελφό της Ρασπούτιν «Π», κυβερνήτες της σκοτεινής Ελλάδας, στο πρόσωπο των επίλεκτων Αξιωματικών προσβλέπει την αναζωογόνηση των ναυπηγείων, προς όφελος εφοπλιστών αριστοκρατικής βυζαντινής ποντιακής καταγωγής και απαιτεί δύο πράγματα και πρόσωπα σύμφωνα με το κρυφό ανθελληνικό σχέδιό τους. Ανεξέλεγκτες επιχειρησιακές καταστάσεις, κρίσιμες ή περίεργες αδιάφορο, συμπτωματικά την ίδια εποχή με την προδοσία των Ίμια και έναν επίλεκτο Στρατηγό ειδήμων στις αμυντικές προμήθειες μετά, ανενόχλητο να επηρεάζει τις αποφάσεις κρίσης ιεραρχίας και προμηθειών, χωρίς να είναι ο ίδιος στο προσκήνιο. Χωρίς φυσικά να αφήνει ακάλυπτα τα νώτα του, όπως ο αισχρός πρώην Αρχηγός Στρατού Παναγιωτάκης, που τα άρπαζε κανονικά φορώντας την πάλαι ποτέ ένδοξη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και συνελήφθη ως κλεταποδόχος εκθέτοντας το σκοτεινό σύστημα. Δεν αποκλείεται το σύστημα του Αξιωματικών και αξιών που διέπρεψε από τότε στις ναυπηγήσεις σκαφών και όχι μόνο να επέζησε μέχρι τις μέρες μας. Ένα πόθεν έσχες στη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το λιγότερο απαιτούμενο για τη διαφάνεια διάθεσης των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών. Εκτός και αν φοβούνται μερικοί τελικά και σπεύδουν να απομακρύνουν έντιμους αξιωματικούς εις το όνομα των βαθιών τομών και προώθησης επίπλαστων αλλαγών.

Η αποφράδα ημέρα της 25ης Ιανουαρίου 2019 για την ελληνική Μακεδονία ξημερώνει και το ΚΥΣΕΑ θα τη σκεπάσει στη χειμέρια νάρκη της μέχρι πάλι με χρόνια με καιρούς οι Μακεδόνες να ξαναγίνουν Έλληνες. Δεν θα αργήσει αυτή η ημέρα καθώς όλα τα ιστορικά εγκλήματα αποκαλύφθηκαν νωρίς. Το Σύνταγμα της χώρας θα την ακυρώσει σύντομα χωρίς αμφιβολία και για αυτό πολεμιέται τόσο βάρβαρα τελευταίως.

Για τον νέο διορισμένο Υπουργό Άμυνας που οφείλει τη θέση του στους προϊσταμένους του ευχόμαστε υγεία και επιτυχία στο έργο του για το καλό της Ελλάδας. Είναι φυσιολογικό ο ένθερμος οπαδός του Μαδούρο κ.Τσίπρας να χρειάζεται το στρατό του για την προστασία του Πολιτεύματος που προσπαθεί να επιβάλλει στην Ελλάδα παριστάνοντας τον Κινέζο. Μια δημοκρατία χωρίς λαϊκή κυριαρχία στην Κυβέρνηση του και πολλή φτώχεια για όσους δεν τον προσκυνάνε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας όμως δεν αντέχουν μία ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία τους παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ανάλογη με την κατάπτυστη δικτατορία και την τραγωδία της Κύπρου. Για αυτό είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να μη συμβεί ο σημερινός Υπουργός, πρώην Στρατιωτικός, και το ΚΥΣΕΑ.

Ες αύριον τα νεότερα της τρίτης και φαρμακερής απόφασης του διορισμένου Υπουργού Αποστολάκη για το νέο Στρατό μας. Όπως είπε και ο Τούρκος Πρόεδρος η δύναμη μίας χώρας αναδεικνύεται μέσα από την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ της. Για την Ελλάδα τις δύο πρώτες τις εξουδετέρωσαν οι Κυβερνήτες της Ελλάδας, μέσα από τις ενέργειες και παραλείψεις των πολιτικών τους, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μένει παρά να δούμε τι θα γίνει με το επερχόμενο ΚΥΣΕΑ και με την τρίτη και μοιραία δύναμη της Ελλάδας υπό τον διορισμένο από τον Τσίπρα, Υπουργό Αποστολάκη.

Thedayaftergr